Is dit het heetste, meest hydraterende ingrediënt in huidverzorging nu?
Is dit het heetste, meest hydraterende ingrediënt in huidverzorging nu?

Video: Is dit het heetste, meest hydraterende ingrediënt in huidverzorging nu?

Video: Is dit het heetste, meest hydraterende ingrediënt in huidverzorging nu?
Video: How To Keep Your Skin Hydrated & Glowy This Winter! Body + Face! 2023, September
Anonim

Je kunt waarschijnlijk hardhakkende huidverzorgingsingrediënten met de mijl rammelen, maar we kunnen er zeker van zijn dat er een super effectief, super belangrijk ingrediënt is dat je waarschijnlijk niet eens weet om op te zoeken op het etiket. "Ceramiden zijn zeker de underdog als ze denken aan huidverzorging", zegt Greenwich, CT, dermatoloog Kim Nichols, MD. "Hoewel je ze misschien niet herkent als een bekend huidverzorgingsingrediënt, verdienen ze het zeker, ze creëren de natuurlijke beschermlaag van de huid, helpen de huid bij elkaar te houden en zijn van vitaal belang om vocht in de huid te houden." Dus hoe kan iets zo belangrijk zo onder de radar zijn? Om te beginnen zegt dr. Nichols dat de toegankelijkheid en formuleringen van ceramiden in de loop der jaren enigszins zijn veranderd, dus het is niet zozeer dat ze "nieuw" zijn, omdat ze toegankelijker zijn (merken zoals Elizabeth Arden, Dr. Jart + en CeraVe hebben zelfs hele reeksen die eraan zijn gewijd). "Nu vindt u ze in veel zelfzorgproducten voor over de toonbank, wat niet altijd het geval was. Ook combineren veel huidverzorgingslijnen ceramiden met andere hydraterende lipidenbestanddelen, zoals cholesterol en vetzuren, om extra intens vocht vast te houden."

Dat klinkt allemaal als een pluspunt, maar buiten de hydratatiefactor, zijn ceramiden noodzakelijk voor een gezonde huid omdat ze de van nature voorkomende lipiden (dat wil zeggen oliën) zijn die in de huid aanwezig zijn en vrijwel de belangrijkste factor zijn die in een uitgedroogde huidskleur speelt. "De oorzaak van een droge huid kan te wijten zijn aan een verlies of afbraak van ceramiden", zegt dr. Nichols. "Door een product te gebruiken dat ceramiden bevat, helpt u uw huid weer aan te vullen, wat op zijn beurt zal bijdragen aan hydratatie en de algehele gezondheid van de huid."

Dan is er de verouderingsfactor: "Met vroege veroudering van de huid, merken we een afname van de fundering van onze huid, zoals collageeneiwitten en ceramideproductie," legt New Yorkse dermatoloog Julie Russak uit. "In de bovenste laag van de huid, ceramides houden huidcellen bij elkaar en vormen een beschermende laag die de huid voller maakt en vocht vasthoudt."

Dr. Russak wijst er ook op dat ceramiden niet alleen een ingrediënt zijn dat bedoeld is voor uitwendig huidslathering. "Een goede analogie zou zijn om te denken aan huidcellen als bakstenen, en de ceramiden als de mortel of spackle die het bij elkaar houden. De cruciale rol van Ceramides om de huidbarrière te versterken, zorgt ervoor dat onze huid, die bedoeld is om ons te beschermen, dit werk effectief doet. " Hoewel je ceramiden kunt vinden in bepaalde voedingsmiddelen, zoals bruine rijst, zoete spinazie en eieren, zegt Dr. Russak dat het een goed idee is om ze niet alleen op te nemen via een dieet, maar ook door suppletie en een actueel huidverzorgingsregime. Haar keuze: NeoCell Ceramides Skin Hydrator, waarvan ze zegt dat het een unieke mix van ceramiden, vitamine C, kokoswater en hyaluronzuur heeft om op elke leeftijd een perfecte huidhydrator te maken.

Aanbevolen: