De FDA heeft net het groene licht gegeven voor een nieuwe manier om zich te ontdoen van je dubbele kin
De FDA heeft net het groene licht gegeven voor een nieuwe manier om zich te ontdoen van je dubbele kin

Video: De FDA heeft net het groene licht gegeven voor een nieuwe manier om zich te ontdoen van je dubbele kin

Video: De FDA heeft net het groene licht gegeven voor een nieuwe manier om zich te ontdoen van je dubbele kin
Video: SCP-261 Pan-dimensionale Vending en Experiment Log 261 Ad De + Compleet + 2023, September
Anonim

De lijst met niet-invasieve procedures die je kunt uitvoeren om het extra vet onder je kin kwijt te raken, blijft groeien. Vroeger, als je dat vervelende vet kwijt wilde raken (zonder onder het mes te gaan), waren je opties als Kybella en CoolSculpting, twee niet-invasieve oplossingen die de laatste jaren net op de markt kwamen. Nu heeft de Amerikaanse Food and Drug Administration de body-contouring laserbehandeling SculpSure voor gebruik in dat gebied eveneens gewist.

SculpSure is de enige laser die is goedgekeurd voor vetreductie en naar verluidt ongeveer 25 procent van het vet in een bepaald gebied kan verwijderen. Waar Kybella vetcellen vernietigt met deoxycholzuurinjecties en CoolSculpting het vet bevriest, gebruikt SculpSure hitte (het is een diodelaser) om ongewenst vet te verwijderen. Tot nu toe was de vetvechtlaser alleen goedgekeurd voor gebruik in de buik, flanken, rug en binnen- en buitenkant van de dijen.

Misschien vind je dit ook leuk: Waarom artsen zich tot deze laser wenden om vet te vernietigen

Hoofdonderzoeker in de klinische onderzoeken van SculpSure, plastisch chirurg Dr. Lawrence Bass, zegt dat de resultaten aantoonden dat de vetsmeltinrichting de resultaten kan opleveren die patiënten zoeken. "De meeste patiënten in de 57-persoons klinische proef kregen twee korte behandelingen zes weken na elkaar", zei hij. "De korte behandeltijd, 100-tevredenheidspercentages en dramatische contourverlagingen die typisch worden gezien in de studiepatiënten, geven SculpSure de voorsprong als behandeling naar keuze voor het subgebied."

In een persbericht waarin de goedkeuring van de FDA door SculpSure voor gebruik op dit gebied werd aangekondigd, verklaarde een bedrijfsvertegenwoordiger dat het apparaat is vrijgegeven voor gebruik bij patiënten met een hogere BMI dan met andere niet-invasieve apparaten voor vetreductie. "We zijn bemoedigd dat onze kinbehandeling effectief is gebleken bij patiënten met een body mass index (BMI) tot 43, terwijl onze concurrentie in de niet-invasieve arena alleen door de FDA goedgekeurd is om patiënten met een BMI tot 30 te behandelen," zei divisie president van Cynosure, Kevin Thornal. "We zijn verheugd om onze klanten een concurrentievoordeel te bieden dat hun patiëntengemeenschappen verder kan verruimen."

Dit nieuws sterkt de bruikbaarheid van SculpSure als een niet-invasieve oplossing voor ongewenst vet en het zal interessant zijn om te zien hoe het apparaat in de toekomst zal worden gebruikt om andere gebieden te behandelen. We kunnen het potentieel voor gebruik in andere gebieden al zien, en dat is goed. Wie wil hun vet niet zien verdwijnen na een snelle 25 minuten durende behandeling?

Aanbevolen: