Kun je de officiële gezondste en minst gezonde staat in de VS raden?
Kun je de officiële gezondste en minst gezonde staat in de VS raden?

Video: Kun je de officiële gezondste en minst gezonde staat in de VS raden?

Video: Kun je de officiële gezondste en minst gezonde staat in de VS raden?
Video: WIE HET LANGST VOEDSEL UIT 1 LAND BLIJFT ETEN WINT! met Rutger *Amerika VS Japan* 2023, September
Anonim

De jaarlijkse Amerikaanse gezondheidsclassificatie van de United Health Foundation doet meer dan alleen onze 50 staten classificeren op basis van waar de meest geschikte mensen wonen. In plaats daarvan is het gebaseerd op een model dat rekening houdt met fysiek, mentaal en sociaal welzijn (denk aan luchtverontreiniging, zwaarlijvigheid, aantal zorgverleners, aantal rokers en statistieken over fysieke inactiviteit) - dus wanneer het jaarverslag vrijgegeven, alle 50 staten gerangschikt op hun 'gezondheid', het is opmerkelijk.

Dit jaar, als Goed + goed rapporten, is de eerste in vijf die Hawaii niet naar huis is gegaan met de nummer één plek. In plaats daarvan is Massachusetts de gezondste staat (op de voet gevolgd door Hawaii). Vermont wordt derde, Utah als vierde en Connecticut als vijfde.

Aan de andere kant van het spectrum staat Mississippi voor het tweede jaar op rij als laatste, toen Louisiana in 49th plaats, Arkansas in 48th, Alabama in 47th en West Virginia in 46th. "Mississippi en Louisiana hebben grote gezondheidsuitdagingen, waaronder een hoge prevalentie van roken, obesitas en kinderen in armoede," aldus het rapport.

Volgens het rapport hebben Florida en Utah "de grootste rangverbeteringen sinds vorig jaar meegemaakt", omdat beide staten vier slots naar het nu nummer 32 en nummer vier in het land stegen. De staat met de grootste rangsvermindering was echter North Dakota, wiens ranglijst voor roken, Salmonella en vaccinaties bij kinderen dit jaar allemaal daalde.

Hoewel een groot deel van deze rangorde te maken heeft met factoren die buiten onze controle liggen, zijn er anderen, zoals overgewicht, roken en overmatig drinken. Hier is het beklimmen van de gezondheidsladder, één jaar per keer.

Aanbevolen: