By Pass De supplementen en eten Dit collageen stimuleert voedingsmiddelen in plaats daarvan
By Pass De supplementen en eten Dit collageen stimuleert voedingsmiddelen in plaats daarvan

Video: By Pass De supplementen en eten Dit collageen stimuleert voedingsmiddelen in plaats daarvan

Video: By Pass De supplementen en eten Dit collageen stimuleert voedingsmiddelen in plaats daarvan
Video: Top 10 Collagen Rich Foods | Foods High in Collagen (For Healthy Hair & Skin) 2023, September
Anonim

Wanneer de meesten van ons collageen horen, denken we aan onze huid en om een goede reden. Collageen is het meest voorkomende eiwit in ons lichaam en is te vinden in onze huid! Collageen is wat onze huid een jeugdige uitstraling en elastische aard geeft door dode huidcellen te vervangen. De meeste mensen denken dat supplementen en poeders de enige bronnen zijn waar je collageen kunt krijgen waardoor voedingsstoffen worden aangemaakt. De waarheid is, je kunt het ook van voedsel krijgen. En wordt eigenlijk aanbevolen. Volgens sommige deskundigen zijn supplementen niet goed, omdat het lichaam het niet echt zal gebruiken. Het neemt voedselbronnen voor het lichaam om het op natuurlijke wijze te absorberen.

Hoewel ons lichaam collageen van nature maakt, produceert het naarmate we ouder worden er steeds minder van. Dat is waarom je problemen hebt met rimpels en een lossere huid. Om dat te voorkomen, kun je beter deze collageenbevorderende voedingsmiddelen eten, zoals …

Red Bell Pepper - Het is gevuld met vitamine C, wat cruciaal is voor het stimuleren van het collageen in de huid. Krijg zo veel mogelijk vitamine C in uw dieet. Geweldige bronnen zijn kiwi, grapefruit, groene paprika, broccoli, aardbeien en sinaasappels.

Tomaat: Een ander rood voedsel dat goed is voor de huid is de tomaat. Het is gevuld met lycopeen, een antioxidant die de huid beschermt tegen de omgeving. Andere voedingsmiddelen met een hoog lycopeengehalte zijn watermeloen en grapefruit.

Zoete aardappel: zoete aardappelen zitten vol met vitamine A, wat goed is voor het stimuleren van het lichaam om de collageenproductie te verhogen. Andere voedingsmiddelen met een hoog vitamine A zijn wortelen, meloen, mango's en abrikozen.

Aanbevolen: