Bescherm uw kredietwaardigheid in geval van schending van de Equifax-gegevens
Bescherm uw kredietwaardigheid in geval van schending van de Equifax-gegevens

Video: Bescherm uw kredietwaardigheid in geval van schending van de Equifax-gegevens

Video: Bescherm uw kredietwaardigheid in geval van schending van de Equifax-gegevens
Video: Equifax data breach: How to protect yourself 2023, September
Anonim

Bedenk eens hoe weinig u 's nachts slaapt wetende dat de gegevensverstoring van Equifax de namen, burgerservicenummers, geboortedata, adressen en chauffeurslicentienummers van 143 miljoen mensen in handen heeft van hackers. De hack gaf die dieven ook de creditcardnummers van nog eens 209.000 consumenten. Neem geen risico's. Er zijn nu stappen die u kunt nemen als u denkt dat u een van de 143 miljoen mensen bent wiens persoonlijke gegevens zijn ontmaskerd.

  1. Zet een fraudewaarschuwing op je tegoed

U kunt gratis een fraudewaarschuwing krijgen op uw kredietrapporten door contact op te nemen met een van de drie kredietbureaus. Dat agentschap moet vervolgens de andere twee kredietbureaus informeren. Er wordt contact met u opgenomen als iemand krediet op uw naam probeert aan te vragen. De waarschuwing duurt 90 dagen en u kunt deze verlengen. U moet ook fraudewaarschuwingen voor creditcards en betaalkaarten instellen bij uw bank of credit union.

  1. Controleer uw bankrekeningen en creditcardafschriften

Maak er een gewoonte van om uw bankrekening- en creditcardafschriften regelmatig zorgvuldig te controleren op verdachte activiteiten. Dieven beginnen meestal met het nemen van kleine hoeveelheden en eerst en dan af te studeren naar grotere hoeveelheden in de loop van de tijd als ze niet worden gepakt. Het controleren van rekeningafschriften is belangrijk omdat uw kredietrapport u niet zal vertellen of er geld is gestolen van uw bankrekening of verdachte activiteit op uw creditcard.

  1. Controleer uw gratis kredietrapporten

Kijk of iemand een nieuwe creditcard probeert te openen of een lening op jouw naam aanvraagt. U kunt dit doen door een gratis exemplaar van uw kredietrapport te krijgen op www.annualcreditreport.com. Met federale wetgeving kunt u het rapport één keer per jaar aanvragen bij elk van de drie kredietbeoordelingsbureaus: Equifax, Experian en TransUnion. U ziet mogelijk geen wijzigingen direct omdat aanvragen de tijd nemen om in uw rapport te verschijnen.

  1. Meld u aan voor kredietbewaking

Equifax biedt een gratis jaar van kredietmonitoring via zijn TrustedID Premier-activiteiten aan alle consumenten, niet alleen slachtoffers van de inbreuk. U dient zich ervan bewust te zijn dat Equifax aanvankelijk van gebruikers eiste dat zij afstand deden van hun rechten op juridische stappen en dat zij ermee instemden om arbitrage te gebruiken om geschillen te beslechten. Het bedrijf heeft sindsdien de vereiste gewijzigd en biedt consumenten de mogelijkheid om zich af te melden.

De TrustedID Premier-monitoring traceert uw kredietrapport van niet alleen Equifax maar ook van Experian en TransUnion en waarschuwt u wanneer een bedrijf uw kredietgeschiedenis controleert. Ze laten u weten of iemand op uw naam een nieuwe creditcard of lening opent.

  1. Zet een bevriezing op uw krediet

Als de kredietbeoordelingsbureaus vragen om een blokkering, kan niemand uw kredietrapporten openen zonder uw toestemming. U moet contact opnemen met het meldpunt om de bevriezing tijdelijk op te heffen als u een lening wilt afsluiten of een nieuwe creditcard wilt openen. De kosten voor het bevriezen van uw account verschillen per staat, maar variëren gewoonlijk van $ 5 tot $ 10.

Aanbevolen: