Vertragen voor rehabilitatie na een blessure
Vertragen voor rehabilitatie na een blessure

Video: Vertragen voor rehabilitatie na een blessure

Video: Vertragen voor rehabilitatie na een blessure
Video: Gait re-training after T.B.I. | Feat. Juliann Desjardins | No.121 | Physio REHAB 2023, September
Anonim

Haasten om terug te komen in het spel na een knie- of heupblessure kan je op weg helpen naar pijnlijke posttraumatische artrose. Vertraag en neem de tijd voor revalidatie om het risico op reuma en artritis te verminderen. Je zult de spieren die het gewonde gewricht ondersteunen willen versterken. De beloning zal de stabiliteit van het gewricht verhogen en onherstelbare gewrichtsschade wegwerken. Denk je dat je te jong bent om je druk te maken om artritis? Denk nog eens na.

Studies hebben aangetoond dat röntgenfoto's minder dan 10 jaar na het optreden van een knieblessure vaak bewijs van artritis opleveren. Sporters met een knieblessure, bijvoorbeeld, hebben drie tot zes keer meer kans op het ontwikkelen van artritis in die knie. Sterk herhalende impact op een gewricht kan het kraakbeen beschadigen en u helpen artritis te krijgen, zelfs zonder een blessure op te lopen,

Denk niet dat artritis moet worden beschouwd als een ziekte die alleen ouderen treft. Een groep sporttrainers die onlangs een verklaring hebben uitgegeven in de Journal of Athletic Training, zei dat er meer agressieve maatregelen nodig zijn om artritis na blessures te voorkomen en te beheersen.

"Toenemend bewijs toont aan dat jonge en middelbare volwassenen ook lijden aan artrose", zeiden ze. "Meer dan de helft van de volwassenen met symptomatische knieartrose is jonger dan 65."

Schade aan het voorste kruisband is de meest voorkomende verwonding bij jonge atleten, vooral meisjes. Een 17-jarige atleet die haar ACL scheurt, kan osteoartritis krijgen voordat ze 30 wordt. Het resultaat kan chronische pijn en handicaps betekenen, volgens de sporttrainers. Gebrek aan een goede behandeling kan leiden tot bijkomende verwondingen aan dezelfde gewrichten of andere gewrichten, en dat vergroot de kans op het ontwikkelen van artritis als een jonge volwassene.

Zoek een atletiektrainer, revalidatiespecialist of fysiotherapeut die gespecialiseerd is in orthopedie en die een gestructureerd rehabprogramma van 6 tot 9 maanden kan ontwerpen. Rehabilitatie moet gebaseerd zijn op een evaluatie van uw spierkracht, uithoudingsvermogen, balans en bewegingskwaliteit.

Je wilt geen kracht en cardiovasculaire conditie verliezen, dus je moet je oefeningen misschien aanpassen zodat je actief kunt blijven na een blessure. Als je niet kunt rennen omdat je knie pijn doet, moet je misschien overschakelen naar activiteiten die geen stress op je knieën veroorzaken. Probeer te fietsen of zwemmen.

Aanbevolen: