Moet uw CrossFit-trainer dubbel zo smakelijk zijn als uw voedingscoach?
Moet uw CrossFit-trainer dubbel zo smakelijk zijn als uw voedingscoach?

Video: Moet uw CrossFit-trainer dubbel zo smakelijk zijn als uw voedingscoach?

Video: Moet uw CrossFit-trainer dubbel zo smakelijk zijn als uw voedingscoach?
Video: Expert Nutrition Coach, Jason Phillips Explains Nutrition for CROSSFIT Athletes In 2021 2023, September
Anonim

Dit advies van CrossFit klinkt misschien redelijk: "Eet vlees en groenten, noten en zaden, wat fruit, weinig zetmeel en geen suiker. Houd de inname op een niveau dat oefening maar geen lichaamsvet ondersteunt. "Dit strikte Paleo- of zonedieet komt rechtstreeks uit het officiële voedingsadvies van CrossFit. CrossFit zegt dat het eten van Paleo vet verbrandt, spiergroei vergroot en je helpt bij het herstellen van CrossFit-trainingen van de dag. Maar hier is de vangst: geen significant wetenschappelijk bewijs ondersteunt de CrossFit-trainers die zeggen dat ketogene of andere koolhydraatarme diëten de prestaties verbeteren.

Dat is het woord van professor Carol Friesen, hoogleraar voeding en voedingsleer van Ball State. Ze is co-auteur van een nieuwe studie gepubliceerd in het tijdschriftSport. Friesen zegt dat diëtisten het Paleo-dieet op zijn best als "betwistbaar" beschrijven.

Het probleem is dat de meeste CrossFit-trainers hun dieetinformatie krijgen van andere CrossFitters of van het internet. De meerderheid van de bijna 300 trainers die voor het onderzoek werden ondervraagd, zeiden dat ze geen formele voedingsopleiding hebben gevolgd. Het is pas op niveaus drie en vier van certificering dat CrossFit op professionele wijze voeding aanpakt. Dat betekent dat trainers die geen hogere niveaus van CrossFit-instructie hebben bereikt advies uit dubieuze bronnen uitdelen, zei Friesen.

Mensen spenderen elke maand veel geld om te worden opgeleid door 'professionele trainers' en moeten een degelijk advies verwachten - niet iets dat je online kunt vinden, 'zegt ze.

De Paleo-manier om koolhydraten te snijden tijdens hard trainen kan het moeilijker maken van trainingen en herstel moeilijker maken. Actieve vrouwen kunnen het tegenovergestelde vinden van CrossFit-advies voor hen. Koolhydraten eten tijdens of na een training kan vele voordelen bieden, zoals een sterker immuunsysteem.

Het zijn niet alleen personal trainers van CrossFit die misschien een formele voedingsopleiding missen. Het probleem kan komen met alle soorten sportschooltrainers. Krijg uw voedingsadvies van gekwalificeerde, gedegradeerde professionals. Onderzoek uw eigen behoeften en let op wat uw lichaam u vertelt over verschillende manieren van eten.

Aanbevolen: