Voedingsdeskundigen zeggen dat ze deze voedingsmiddelen uit je tafel halen
Voedingsdeskundigen zeggen dat ze deze voedingsmiddelen uit je tafel halen

Video: Voedingsdeskundigen zeggen dat ze deze voedingsmiddelen uit je tafel halen

Video: Voedingsdeskundigen zeggen dat ze deze voedingsmiddelen uit je tafel halen
Video: Eet deze 3 voedingsmiddelen nooit meer na je 50e (Moet je weten) 2023, September
Anonim

Voedingsdeskundigen geven je tips over keuzes die je spijsvertering bevorderen en ontstekingen in je lichaam bestrijden. Ze geven je lijsten met voedingsmiddelen die kanker en hartziekten bestrijden en een groot aantal chronische kwalen. Op zoek naar het natuurlijke, gezonde voedsel is wat voedingsdeskundigen het beste doen. Maar er is een duistere kant aan wat voedingsdeskundigen weten. Voedingsdeskundigen hebben een lijst met voedingsmiddelen die ze nooit zullen eten. Het is tijd om op te letten en deze boosdoeners uit je eigen eettafel te halen.31

Suiker gezoete dranken

Zet dit bovenaan je lijst: sloot suikerzoete dranken. Ze zitten boordevol eenvoudige suikers die je risico op hartaandoeningen inhouden door je goede cholesterol te verlagen en je triglycerideniveaus te verhogen. Deze dranken kunnen ook de ontstekingsbalans van uw lichaam verstoren en uw kwetsbaarheid voor chronische ziekten vergroten.

Vetvrije saladedressing

Levensmiddelenbedrijven compenseren het vet uit saladedressing door suiker en hoogfructose-glucosestroop samen met emulgerende middelen in te brengen. Meng je eigen saladedressings met azijn om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden en plantaardige olie om essentiële vetzuren toe te voegen, en je hebt een natuurlijke, gezonde combo.

Rijstkoeken

Vergelijk de glycemische indexclassificatie van rijstwafels (zo hoog als 91) met zuivere glucose (een beoordeling van 100), en u zult begrijpen waarom de diëten van het dieet van de jaren '80 uw bloedsuikerspiegel kunnen doen stollen en dalen. Die wilde rit zal niet helpen met gewichtsverlies of je gezondheid verbeteren.

Verfijnde en opnieuw verrijkte granen

Dit is een geval waarbij de betere keuze minder gezond klinkt dan de "verbeterde" versie. Zoek naar onbegrensde ontbijtgranen, pasta's en rijstproducten in je schappen. Klinkt het als verbetering als de fabrikant natuurlijke vezels, vitamines en mineralen verwijderde, deze door vezels en synthetische versies verving en het product als "verfijnde en opnieuw verrijkte" granen verkocht?

seitan

Deze vleesvervanger die in vegetarische gerechten wordt gebruikt, is volledig gemaakt van tarwegluten, een allergene proteïne. Tarwegluten worden van nature alleen in kleine hoeveelheden gevonden in producten op basis van tarwe en het is bekend dat ze glutenallergieën veroorzaken. Het consumeren van grote hoeveelheden kan een ernstigere glutenallergie of -intolerantie veroorzaken.

Haai

Haai bevat veel hetzelfde omega-3 vetgehalte als tonijn, maar haai heeft bijna drie keer zoveel kwik als tonijn. Zalm zou je go-to-fish moeten zijn als je de meeste omega-3-vetten en laagste kwikwaarden wilt. Een andere te vermijden vis voor hoog kwik en lage omega-3 niveaus is tilefish.

Grutten

Je zult het gebrek aan smaak van grutten goedmaken door ze op te laden met boter en room. Is er een snellere manier om bloedvaten te verstoppen dan het combineren van eenvoudige koolhydraten (grutten) met verzadigd vet (boter)? Hier is een andere manier om grutten te missen: dit hypergeraffineerde koolhydraat biedt heel weinig vitaminen of mineralen. Ze leveren een kleine hoeveelheid vezels en geen essentiële vetten.

Aanbevolen: