Vijf trucs om haar Frizzies te bestrijden
Vijf trucs om haar Frizzies te bestrijden

Video: Vijf trucs om haar Frizzies te bestrijden

Video: Vijf trucs om haar Frizzies te bestrijden
Video: 5 tips for no more frizz! What do you guys think? 🫶🏽 #curlyhair #curlygirl #frizzfreehair 2023, Oktober
Anonim

Vochtigheid is niet de enige vijand. De hondendagen van augustus verhogen de luchtvochtigheid in de zomer nog hoger, en vocht betekent kroezen voor elk type haar. Hoewel vocht bijdraagt tot kroezen, zeggen experts dat gebrek aan vocht in je haar meestal de oorzaak is van kroezen. Haar verliest overdag vocht. Tegen de middag kan je haar een kroesbom zijn omdat de buitenste laag van je strengen zich heeft geopend en de vochtige lucht buiten inlaat. De echte oplossing voor het bestrijden van kroezen is om ervoor te zorgen dat je haar genoeg bevochtigd is, omdat droog haar meestal krokant is.

Elk product dat beschermt tegen schade en antivochtvoordelen oplevert, helpt pluizig kroeshaar te voorkomen, ongeacht het type haar dat u heeft. Er zijn echter speciale trucs die elk soort haar helpen.

Vrouwen met fijn haar moeten zich goed concentreren op de conditionering, en de sleutel is het aanbrengen van de conditioner van de midschacht tot aan de uiteinden. U kunt het haar wegen als u het product bij de wortel focust. Crèmes en balsems zijn beter voor fijn of steil haar, omdat ze lichter zijn dan oliën, pomades en gels. Vermijd zware olie of alles dat was bevat.

Vrouwen met natuurlijk krullend of golvend haar moeten een vochtinbrengende shampoo en conditioner gebruiken. Zoek naar crèmes, balsems en serums om de cuticula van het haar te verzegelen. Het aanbrengen van olie in vochtig golvend haar en het borstelen van de haren in de douche als het nat is, kan helpen bij het bestrijden van overtollig kroezen.

Dames met grof en krullend haar moeten minder met shampoo wassen. Dit type haar heeft extra vocht nodig. Gebruik naast vochtinbrengende shampoos en conditioners ook maskers en diepe behandelingen om de krullen te temmen en weer op te bouwen. Gebruik een reinigende balsem een paar keer per week.

Hier zijn trucs voor alle haartypes om je snel te laten defrizzeren.

  1. Droog je haar aan de lucht voordat je föhnt.

Als je recht of licht golvend haar hebt, bewaar je droger voor de laatste 10 procent nadat je de eerste 90 procent aan de lucht hebt laten drogen.

  1. Gebruik conditioner.

Conditioner zal voorkomen dat de cuticula open gaat om vocht binnen te laten en je haar van soepel tot kroeshaar te maken. Zoek een conditioner die glycerine bevat, evenals andere hydraterende ingrediënten zoals kokosolie en sheaboter.

  1. Tweemaal per week, gebruik conditioner alleen in plaats van shampoo.

Je haar hoeft niet meerdere keren per week te worden shampoos. Vervang twee keer per week een vervangende conditioner in plaats van shampoo en spoel deze grondig uit. Conditioner zal reinigen zonder je haar van natuurlijke oliën te strippen.

  1. Gebruik een hydraterend masker.

Geef je haar minstens één keer per week een speciale behandeling om gaten in je haarschacht te bedekken die vocht van buitenaf binnenlaten en bijdragen tot kroezen.

  1. Zoek naar een shampoo die sulfaatvrij en glycerol bevat.

Glycerine, hoog in de ingrediëntenlijst, geeft aan dat je shampoo de haarschacht binnendringt en deze van binnenuit hydrateert. Dat gaat kroes bestrijden. Glycerine bedekt ook de buitenkant van de haarschacht en helpt breuk te voorkomen.

,

Aanbevolen: