Verpak voeding in de schoollunch van uw kind
Verpak voeding in de schoollunch van uw kind

Video: Verpak voeding in de schoollunch van uw kind

Video: Verpak voeding in de schoollunch van uw kind
Video: Eten op school: eigen eten mee of lunch van school? 2023, Oktober
Anonim

Hoe kan een drukke moeder haar kinderen aanmoedigen om gezond te eten op school nu de USDA toestaat dat de landen de normen voor schoollunches versoepelen? De Healthy, Hunger-Free Kids Act van 2010 vereiste dat scholen calorieën, vet en natrium in hun cafetaria-aanbod moesten snijden. De wet riep scholen ook op om meer volle granen, fruit, groenten en magere melk op de borden te plaatsen van studenten die federaal gesubsidieerde maaltijden ontvangen.

Maar nu is de USDA teruglopende normen. Staten die moeite hebben met het voldoen aan volkorennormen voor het nieuwe schooljaar kunnen vrijstellingen krijgen. Scholen mogen 1 procent gearomatiseerde melk vervangen voor magere melk. Natriummandaten zullen worden uitgesteld.

Kinderen aanmoedigen om voedzame keuzes te maken in een wereld vol donuts en chips kan een strijd zijn. Begin thuis met deze strategieën. Je zult merken dat deze trucs nuttig zijn, ook voor een gehaaste moeder die extra voeding voor zichzelf wil opnemen. Voeg wat toe aan uw eigen lunches en snacks terwijl u lunchpakketten voor uw kinderen verpakt.

Maak ontbijt tellen

Ochtend is een goed moment om wat vezels te introduceren. Kindvriendelijke keuzes zijn granen die ten minste 5 gram vezels, 5 gram eiwit en minder dan 10 gram suiker bevatten. Volkorenbrood, ontbijtgranen, pannenkoeken of haver bieden een gezonde punch.

Roep in het weekend een dubbele partij meergranen-pannekoeken op en serveer ze voor on-the-run ontbijt op doordeweekse dagen.

Zoek ruimte voor fruit of groenten tijdens het eten

Bied bij elk tussendoortje een fruit of een groente aan om extra vezels en micronutriënten in te glijden. Snacks kunnen voedingsleemtes opvullen; probeer rauwe wortelen of kikkererwten te serveren. Voeg een gezonde dip toe, zoals hummus, zwarte bonen dip of guacamole.

Als uw kinderen terughoudend zijn om hele groenten te eten, maak ze dan smoothies op basis van groenten en fruit als een voedzaam alternatief. Nog aantrekkelijker kan worden gebakken of gedroogd fruit.

Geef ze in plaats daarvan volle melk

Volle melk en volle yoghurts zijn romiger en meer vullend dan vetvrije of 1% gearomatiseerde melk, en deze alternatieven bevatten alleen natuurlijke melksuikers. Op smaak gebrachte melk kan het dubbele van de suiker bevatten en de helft daarvan is suiker.

Als chocolademelk op het menu staat, moedig ze dan aan om voor de volle melk te gaan in plaats van voor 1 procent.

Introduceer volkorengranen thuis.

Introduceer volle granen in vertrouwde maaltijden en snacks thuis. Reken ze dan af met broodjes, crackers en popcorn die kinderen meenemen naar school. Het ontdekken van volle granen met je kinderen om uit te leggen waarom ze belangrijk zijn bij het opgroeien van sterk en gezond.

Aanbevolen: