Hoe sociaal onaangename situaties te beheersen
Hoe sociaal onaangename situaties te beheersen

Video: Hoe sociaal onaangename situaties te beheersen

Video: Hoe sociaal onaangename situaties te beheersen
Video: Hoe om te gaan met boosheid en agressie? 2023, Oktober
Anonim

Voel je je ooit ongemakkelijk in sociale situaties? Misschien weet u niet zeker wat u moet zeggen, hoe u een gesprek naar voren kunt brengen, of wat u moet doen met bepaalde lichaamsdelen zoals uw handen. Niet weten hoe om te gaan met jezelf in sociale situaties kan je weerhouden van het ontmoeten van nieuwe mensen. Het goede nieuws is dat je altijd kunt verbeteren.

Hier volgen enkele tips die u nu moet gaan volgen om een blijvende indruk achter te laten bij de mensen om u heen:

  • Wees niet bang voor praatjes: Beschouw small-talk als een opwarmingssessie om te zien of er al dan niet sprake is van een gemeenschappelijke band.
  • Voel je comfortabel met direct zijn: Als je merkt dat je in een situatie bent waar je 'nee' wilt zeggen, of op zijn minst betere voorwaarden voor jezelf noemt, dan is dat prima.
  • Gebruik wat je bewondert van andere mensen: Zijn er bepaalde sociale vaardigheden die je bewondert in andere mensen? Bestudeer ze en accepteer een aantal van hun patronen voor jezelf.
  • Vermijd diarree bij de mond: Soms wanneer mensen nerveus zijn, praten ze over. Wees jezelf, maar wees ook waakzaam over hoeveel je praat.
  • Als ze het uitdelen, wees niet bang om het terug te schenken: Soms zeggen mensen absurde dingen. Het is prima om het terug te schenken.
  • Geïnteresseerd zijn: Mensen praten graag over zichzelf, dus toon oprechte interesse wanneer ze praten.
  • Zeg het: Als je op een luide locatie bent, spreek er dan over, zodat mensen je kunnen horen.

Hoe met iemand te praten

Aanbevolen: