Wat is veilig en onveilig als het er op aan komt om fit te blijven tijdens de zwangerschap
Wat is veilig en onveilig als het er op aan komt om fit te blijven tijdens de zwangerschap

Video: Wat is veilig en onveilig als het er op aan komt om fit te blijven tijdens de zwangerschap

Video: Wat is veilig en onveilig als het er op aan komt om fit te blijven tijdens de zwangerschap
Video: Is mijn ONGESTELDHEID wel NORMAAL? | De waarheid over je menstruatie 2023, Oktober
Anonim

Tijdens de zwangerschap kunt u zich afvragen of het veilig is om nog steeds te oefenen of niet. Jaren geleden was het antwoord "nee". Sterker nog, je zou worden aangespoord om zo min mogelijk activiteiten te ondernemen. Maar vandaag is het anders. Oefening tijdens de zwangerschap heeft eigenlijk een positieve invloed op zowel moeder als baby. Hier zijn enkele zeer belangrijke tips over oefenen tijdens de zwangerschap.

Houd er rekening mee dat u altijd uw arts moet raadplegen voordat u een nieuw trainingsprogramma start.

Buiktrainingen

Ja, het is veilig om deel te nemen aan buiktraining tijdens de zwangerschap. Door je zwangerschap te besteden aan het versterken van je hele kern en je bekkenbodem, help je je bevalling, bevalling en herstel beter. Het zal ook helpen bij problemen met de houding.

Running tijdens de zwangerschap

Zolang je je goed voelt, ben je veilig om te blijven rennen tijdens de zwangerschap. Onthoud gewoon dat als je zwangerschap vordert, je niet in staat bent om te concurreren met je prestaties vóór de zwangerschap.

Risicovolle oefeningen

Er zijn enkele oefeningen die tijdens de zwangerschap als een beetje riskant kunnen worden beschouwd. Fietsen, skiën of contactsporten zoals voetbal kunnen bijvoorbeeld gevaarlijk zijn om deel te nemen tijdens de zwangerschap.

Voor moeders die nog nooit eerder hebben geoefend

Als je nog nooit hebt geoefend voordat je zwanger werd, is dit niet het moment om een volledig programma te starten. Je kunt echter wel enkele lichte oefeningen doen, zoals wandelen, zwemmen en lichte rekken.

Houd er ook rekening mee dat als u begint met vaginale bloedingen, samentrekkingen van de baarmoeder, spierzwakte, duizeligheid, pijn op de borst, kortademigheid of vocht uit de vagina, stopt met trainen en onmiddellijk een arts bezoekt.

Oefening tijdens de zwangerschap: Mythe vs. feit

Aanbevolen: