8 manieren om je slaap te verbeteren vanavond
8 manieren om je slaap te verbeteren vanavond

Video: 8 manieren om je slaap te verbeteren vanavond

Video: 8 manieren om je slaap te verbeteren vanavond
Video: Binnen een paar minuten in slaap | Slaapmeditatie met hypnose om gedachten en blokkades los te laten 2023, December
Anonim

Een nacht slapen en een goede nachtrust hebben, is slapen twee heel verschillende dingen. Als je niet oppast, zou je dingen kunnen doen die je kwaliteit van rust in gevaar brengen. Misschien heb je al verschillende technieken en tactieken geprobeerd om je rust te verbeteren. Hier is een lijst met 8 dingen die je nachtrust kunnen verbeteren.

Op de snooze-knop drukken: probeert u 's morgens een extra 5 of 10 minuten te krijgen? Don,Äôt. Het is geen goed idee om op de sluimerknop te drukken voordat je uit bed stapt. Volgens AsapSCIENCE kunnen die paar extra minuten knoeien met je slaapcyclus.

De wekker van de hand doen: stop met struikelen door het ruwe ontwaken van een wekker. Probeer in plaats daarvan een op licht gebaseerde wekker die je wakker maakt met de progressie van rustgevend licht en geluid.

Slaap met een verzwaarde deken: volgens studies zal slapen met verzwaarde dekens u helpen in slaap te vallen en in slaap te blijven.

Vul de kamer met slaperige geuren: als u bepaalde geuren gebruikt, zoals lavendel of andere etherische oliën, helpen ze de hartslag te verlagen, zodat u kunt ontspannen.

Neem korte dutjes: dutjes zijn goed, zolang je ze maar kort houdt. Het idee is niet langer dan 30 minuten.

Investeer in een witte ruisgenerator: deze apparaten produceren een stabiel geluid dat u helpt te slapen.

Verbinding met apparaten verbreken: de blauwe lampjes van tv's, computers en smartphones verstoren je circadiaanse ritme. Stap weg van deze apparaten minstens een uur voor het slapen gaan.

Volg een bedtijdroutine: of het nu gaat om een bad nemen, bidden of een boek lezen, het volgen van een routine voor het slapen gaan, vertelt uw hersenen dat het tijd is om te slapen.

Aanbevolen: