Wilt u pijnloos pijn besparen? Daar is een app voor.
Wilt u pijnloos pijn besparen? Daar is een app voor.

Video: Wilt u pijnloos pijn besparen? Daar is een app voor.

Video: Wilt u pijnloos pijn besparen? Daar is een app voor.
Video: Penneo x Silverfin webinar: Wilt u tijd besparen? Penneo X Silverfin is de oplossing 2023, September
Anonim

Nieuwe apps zijn erop gericht geld te besparen dat net zo gemakkelijk is als uitgeven. Als je problemen hebt om 10 procent, 5 procent of zelfs 2 procent van je salaris weg te leggen, kunnen deze nieuwe hulpmiddelen het makkelijker maken om een nestei te bouwen. U stelt de regels in en noemt het doel.

Qapital is een gratis iPhone-app waarmee je de doelen en de regels kunt instellen om het opslaan te automatiseren. De regels kunnen net zo leuk zijn als het belonen van jezelf voor bepaalde taken, zoals hardlopen, of net zo eenvoudig als het afronden naar de volgende dollar bij een aankoop.

Digit is een andere gratis app die werkt door dagelijkse bestedingsgewoonten te bestuderen en te zoeken naar manieren om te besparen die je niet eens zult merken. Op basis van die patronen verplaatst Digit om de paar dagen geld van uw betaalrekening naar uw beveiligde Digit-account.

Dyme stuurt je sms-berichten om je eraan te herinneren dat het tijd is om geld opzij te zetten. Zodra u een sms terugstuurt, schakelt de app geld van uw betaalrekening naar een speciale, niet-rentedragende rekening voor besparingen. Met deze app kunt u een besparingsdoel vaststellen wanneer u uw betaalrekening koppelt.

Veel van deze nieuwe hulpmiddelen vinden manieren om het opslaan leuk en automatisch en gemakkelijk te maken. Met Dyme kun je bijvoorbeeld de persona van de herinnering kiezen met Dyme: vreselijke ouder, trieste middelbare schoolleraar of aerobicsinstructeur. Deze apps spreken vooral millennials aan die hun betaalrekeningen behandelen als bestedingsaccounts. Zou jij dat zijn?

KapitallM geeft gebruikers de kans om geldprijzen te winnen. Telkens als u aan besparingen toevoegt, krijgt u een "kaartje" voor een kans op een loterij. Door meer te sparen, krijgt u meer "tickets" en krijgt u meer kansen om te winnen. Zelfs als je de loterij verliest, win je nog steeds omdat je geld bespaart. De financiële sector noemt dit plan een gelinkte spaarrekening.

Acorns brengt het spaarplan naar een hoger niveau door uw geld te beleggen. U kiest hoe u belegt uit een beperkt aantal gediversifieerde beleggingsportefeuilles in ter beurze verhandelde fondsen. Wees gewaarschuwd dat u, net als bij elke andere investering, geld kunt verliezen. Deze app investeert 'reservewijzigingen' van dagelijkse aankopen. U kunt ook terugkerende investeringen instellen in een dagelijks, wekelijks of maandelijks schema. Acorns rekent een kleine vergoeding voor zijn diensten.

Als je denkt dat dit allemaal veel te leuk klinkt, moet je weten dat voor deze apps je bankrekeninggegevens moeten worden gekoppeld om geld te lenen. U deelt uw accountnummer en wachtwoord met een financiële instelling die verzekerd is door de F.D.I.C.

Als je een klein beetje geld wegsluipt dat je niet gaat missen, kun je van het drukke karwei van gisteren besparingen omzetten in een leuke tool die je financiële zekerheid kan bieden.

Aanbevolen: