Hoe Rouge te maken
Hoe Rouge te maken

Video: Hoe Rouge te maken

Video: Hoe Rouge te maken
Video: Common Blush Mistakes- The Do's & Don’ts 2023, December
Anonim

Rouge was een van de meest populaire cosmetica die in het verleden werd gebruikt. Gedragen door zowel vrouwen als mannen om kleur aan hun wangen en lippen toe te voegen, werd gezegd dat het een jeugdige uitstraling gaf aan de huid en je aantrekkelijker maakte. Dat komt omdat de roodachtige tint de kleur van de wangen en lippen nagebootst tijdens seksuele opwinding.

Het Toilette van Gezondheid, Schoonheid en Mode, gepubliceerd in 1834, gaf de lezers enkele tips en recepten om ze thuis te helpen:

Het zou goed zijn als die dames wiens smaak hen ertoe zou brengen om de tekortkoming van hun huidskleur te verlichten door middel van rouge, waren zij om de artikelen zelf samen te stellen. Ze zouden dan niet het risico lopen om die gevaarlijke rode kleuren te gebruiken waarin schadelijke mineralen ingrediënten zijn, de huid te bederven en zich bloot te stellen aan de ongemakken waar we naar hebben verwezen, zoals die kunnen voortvloeien uit het gebruik van metaalverven.

De meer gevaarlijke rode zijn die verergerd met minium, dat is een calx van lood, of cinnaber, anders genoemd vermiljoen, geproduceerd door zwavel en kwik. Plantaardig rood moet daarom alleen worden gebruikt. Deze gaan gepaard met weinig gevaar, vooral als ze met mate worden gebruikt.

De plantaardige stoffen die rouge leveren, zijn rode schuurmachines hout, wortel van orchanet, cochenille, Brazil hout, en vooral de bastaard saffraan, die een zeer mooie kleur oplevert, dat wil zeggen gemengd met een voldoende hoeveelheid Frans krijt of talk.

Sommige parfumeurs stellen plantaardige rouges samen, waarvoor ze azijn als hulpstof gebruiken. Deze rode vlekken kunnen de schoonheid van de huid beschadigen. Het is meer aan te raden om ze samen te stellen met olieachtige of zalvende stoffen en om zalven te vormen. Voor dit doel, balsem van Mekka, boter van cacao, olie van ben, & c. kan bijvoorbeeld worden gebruikt.

Er zijn vrouwtjes waarvan de huid niet kan worden verzoend met zalvende lichamen; dus, kan het volgende gebruiken:

1. Neem Briancon-krijt, en verminder het tot een zeer fijn poeder - voeg het karmijn eraan toe in verhouding tot de levendigheid van het rood dat u van plan bent te produceren; en meng zorgvuldig dit mengsel, dat op de huid kan worden aangebracht, zonder gevaar; of

2. Neem voorbereid Frans krijt, vier ons; olie van amandelen, twee drachmen; karmijn, een ounce.

Obs. - De makers van rouge, uit motieven van economie, vervangen soms cinnaber voor karmijn. Er kan worden vastgesteld of karmijn echt is, omdat het in dit geval niet wordt gewijzigd door het mengsel van oxalidzuur of vluchtige alkali. De rouge waarvan we zojuist de compositie hebben gegeven, kan eveneens worden verzonnen met zalven; het produceert dan een superieur effect, zijnde een betere nabootsing van de natuurlijke kleuren.

3. Een vloeibaar rouge om een perfecte imitatie van de kleuren van de natuur te produceren kan als volgt worden gemaakt: - Voeg toe aan een pint Franse brandewijn, een half ons benzoïne, een ons rood sandelhout, een half ons Braziliaans hout, en dezelfde hoeveelheid steenaluin. Kurk de fles voorzichtig, schud hem één keer per dag en aan het einde van de twaalf dagen is hij geschikt voor gebruik. De wangen moeten er licht mee worden aangeraakt.

4. Neem Brazil hout en steen aluin; pond en voeg ze toe aan een fles rode wijn, en kook het tot het is teruggebracht tot een vierde deel. Om dit te gebruiken, dompelt u er een stukje watten in en wrijft u over de wangen.

5. Neem een half ons rood sandelhout, een half ons kruidnagel en vijf pond zoete amandelen. Pound het geheel samen. Breng op deze pasta twee ounce witte wijn en een ons en een halve rozenwater. Laat het geheel goed samen worden opgerakeld. In ongeveer acht of negen dagen, zeef deze pasta op dezelfde manier als wordt gedaan om de olie van zoete amandelen te extraheren, en een zeer goede rode olie zal worden verkregen.

6. Alkanet-wortel raakt een mooi rood wanneer gemengd met oliën of pomatums. Een scharlaken of roze lint, bevochtigd met water of cognac, geeft de wangen indien ingesmeerd een mooie bloei, die nauwelijks te onderscheiden is van de natuurlijke kleur. Anderen gebruiken alleen een rode spons, die de wangen van een fijne anjerkleur tintelt.

Zou je dan rouge hebben gebruikt?

Aanbevolen: