Inhoudsopgave:

Book Review: How To Get Dressed: A Costume Designer's Secrets voor het maken van je kleren er goed uitzien, passen en voelen
Book Review: How To Get Dressed: A Costume Designer's Secrets voor het maken van je kleren er goed uitzien, passen en voelen

Video: Book Review: How To Get Dressed: A Costume Designer's Secrets voor het maken van je kleren er goed uitzien, passen en voelen

Video: Book Review: How To Get Dressed: A Costume Designer's Secrets voor het maken van je kleren er goed uitzien, passen en voelen
Video: Dalen's Closet | Vox Machina One-Shot 2023, December
Anonim

Titel: Hoe gekleed te worden: de geheimen van een kostuumontwerper om je kleren er goed uit te laten zien, te laten passen en te laten voelen Schrijver: Alison Freer pagina's: 256 Prijs: paperback, $ 13,53; Kindle, $ 12,36

Korte inhoud: De stylingset van kostuumontwerper Alison Freer is een magische zak met trucs, gebouwd om elke kaststoring op aarde op te lossen. Tv- en filmproducties wachten op niets, dus haar oplossingen moeten snel werken. In How to Get Dressed, distilleert Alison haar geheimen in een leuke, uitgebreide stijlgids die is gericht op het opnieuw bedenken van je garderobe als een modelexpert en het maken van wat in je kast voor je werkt. Ze biedt real-world advies over alles wat stijlgerelateerd is, waaronder: • Elk kledingstuk dat u bezit, beter maken • Mastering closet organisatie • De onderkleding die je echt nodig hebt • De primeur voor kleermakers en welke aanpassingen de moeite waard zijn • Winkelen spaarzaamheid en vintage als een rockstar In plaats van saaie stijlregels te herhalen, overtreedt Alison de regels en wordt alles duidelijk, van beha tot hoe je moet omgaan met onvermijdelijke modeverschijnselen. Inclusief handige informatie zoals het overslaan van strijken en de stomerijen, elke vlek wegnemen onder de zon, en helpen domme mannen hun kleermakersacts samen te krijgen. How to Get Dressed heeft honderden insidertips van Alison's arsenaal aan gereedschappen en expertise.

Kostuumontwerper Alison Freer heeft te maken gehad met elke mogelijke kledingstoring, van slechte pasvorm tot hardnekkige vlekken. In de loop der jaren heeft ze geleerd hoe ze allemaal in het nauw kunnen worden opgelost en haar acteurs op een set er fantastisch uit laten zien. Nu deelt ze al haar geheimen in haar nieuwe boek How to Get Dressed: A Costume Designer's Secrets om je kleren er goed uit te laten zien, passen en voelen.

Vergeet alle regels die je ooit over mode hebt geleerd. Er is maar één geheim om er moeiteloos stijlvol en samengesteld uit te zien: een goede pasvorm. Freer gelooft rotsvast dat elk kledingstuk dat je koopt, niet kan worden gedragen zoals het is, maar moet worden aangepast om je vorm aan te passen aan een T. En nee, dat zal de bank niet breken.

Sommige aanpassingen zijn duur, maar andere, zoals het verkorten van je rok of het nemen van een schoudernaad, zijn vrij goedkoop en kunnen je look snel en gemakkelijk transformeren van slordig naar chic. Maar hoe weet je of een jurk of jasje de moeite waard is om te veranderen?

Freer legt uit waar je op moet letten in elk kledingstuk voordat je gaat winkelen, dus je weet meteen hoeveel een kleermaker of naaister je moet betalen voor elke aanpassing en of het beter is om de jurk toch in de kast te laten. Het heeft geen zin om het mee naar huis te nemen als het in je kast vergeten zal zijn omdat het je niet vleit of oncomfortabel aanvoelt.

Praten over ongemakkelijk, hoe ga je om met slecht passende schoenen en de pijn die ze veroorzaken? Kopen ze niet de enige oplossing? Nee. Een stuk moleskin waar de schoen slecht past, zal de slag (en het kan ook helpen bij het repareren van een beugelbeha!). Moleskin kan, samen met veiligheidsspelden en topsticks, vrijwel elke kaststoring oplossen die je ooit zult ervaren.

Dat is niet alles. Freer deelt heel veel handige tips over hoe je je garderobe kunt organiseren, zodat je altijd en snel vindt wat je zoekt, hoe je de was goed moet doen (het is een stuk moeilijker dan het lijkt!), Hoe je goede verzorging moet nemen van je schoenen, en hoe je elke vlek verwijdert die je ooit op je kleding zou kunnen krijgen. Er is zelfs een sectie voor mannen, dus je kunt mensen in je leven helpen er op hun best uit te zien.

Ik zou door kunnen gaan. How To Get Dressed is boordevol praktische tips om u te helpen er op uw best uit te zien in elke situatie. Het gaat niet om trends of dwaze modevoorschriften (wie zei dat roodharigen geen rood kunnen dragen?), Maar over de geheimen van een kunst, aankleding, die de meesten al lang vergeten zijn, maar die zijn volgelingen er altijd moeiteloos opgepoetst zullen laten uitzien en stijlvol, onderscheidend van alle anderen.

Als je maar één modeboek kunt kopen, maak het dan zeker deze. Het is informatief en nuttig, maar ook grappig en vermakelijk en bestrijkt vrijwel alles wat je ooit over kleding en accessoires moet weten. Mijn enige probleem is het ontbreken van foto's. Er zijn een paar mooie illustraties, maar foto's zouden volgens mij een gemakkelijkere visuele referentie hebben opgeleverd. Maar ik ben er zeker van dat ik dit boek heel, heel vaak in de toekomst zal raadplegen.

Verkrijgbaar bij: Amazone

Samenvatting Informatief en onderhoudend, hoe je gekleed kunt worden: de geheimen van een kostuumontwerper om je kleding er leuk, persoonlijk en perfect uit te laten zien zit boordevol handige tips om je er in elke situatie op je best uit te laten zien en eventuele garderobeproblemen op te lossen.

Beoordeling: 4.5 / 5

Aanbevolen: