Inhoudsopgave:

Werkt Retinaldehyde beter en sneller dan Retinol voor rimpels?
Werkt Retinaldehyde beter en sneller dan Retinol voor rimpels?

Video: Werkt Retinaldehyde beter en sneller dan Retinol voor rimpels?

Video: Werkt Retinaldehyde beter en sneller dan Retinol voor rimpels?
Video: Retinol vs. Retinaldehyde: Which Is Better For Anti-aging? | The Budget Dermatologist Explains 2023, December
Anonim
Is het regeren over retinol?
Is het regeren over retinol?

Tot nu toe was geen enkel ander retinoïde een ernstige bedreiging voor zijn OTC-suprematie. Al het andere was te zacht om rimpels te deuken of te onstabiel om van enig nut te zijn.

Die dagen zijn voorbij. Maak kennis met retinaldehyde, een vorm van vitamine A die belooft sneller te werken dan retinol - en ook zonder de irritatie!

Is het te mooi om waar te zijn? Ik heb Medik8 Crystal Retinal 6 de afgelopen weken op de proef gesteld om te ontdekken:

retinaldehyde

Retinol werkt niet. Retinoïnezuur doet dat.

Voor retinol om zijn magie op rimpels te werken, moet het worden omgezet in retinezuur. De conversie gaat als volgt:

Retinol → Retinaldehyde → Retinoïnezuur.

Je ziet het nu, of niet? Als u vanaf het begin retinaldehyde gebruikt, krijgt u retinoïdezuur in één stap. En dat is waar je huid echt op is gericht.

Hoe minder stappen een retinoïde nodig heeft om het in retinoïnezuur om te zetten, hoe beter het werkt. Neem mijn woord niet op. De wetenschap is het ook eens:

 • Een onderzoek uit 1999 wees uit dat retinaldehyde "veel van de eigenschappen van tretinoïne heeft in zijn gunstige effecten op de fotografie". Het vermindert UVA-schade, stimuleert collageen en repareert elastinevezels.
 • Een onderzoek uit 2005 bevestigt zijn vermogen om collageen te stimuleren en suggereert retinaldehyde werkt nog beter in combinatie met andere antioxidanten (niemand speelt graag alleen).
 • Een studie uit 2013 bewijst dat het net zo goed is in vervagen donkere vlekken. Het werkt door de melanineconcentratie in de huid te verminderen.
 • Een onderzoek uit 2002 ontdekte dat het krachtig is antibacteriële eigenschappen die P. Acnes doden, de bacteriën die acne veroorzaken.
 • Een studie uit 2014 paste het in glycolzuur en merkte op dat dit combo effectief is bij de behandeling van milde tot matige acne zelfs tijdens de blootstelling aan de zon - zonder irriterende huid.

Om het allemaal samen te vatten: retinaldehyde vervaagt rimpels, donkere vlekken en acne - net als retinol.

Nog een ding: Medik8 heeft micro-ingekapseld retinaldehyde. In gewoon Engels is micro-inkapseling een technologie die retinaldehyde langzaam in de loop van een paar uur in de huid afgeeft in plaats van alles tegelijk. Dat maakt het ook zachtaardig voor de gevoelige huid.

Verwant: Biedt retinaldehyde de voordelen van retinol zonder de bijwerkingen?

Image
Image

Hyaluronzuur

Retinaldehyde werkt … overuren. Die rimpels werden niet op een dag gevormd. Ze zullen niet op een dag verdwijnen.

In de tussentijd, waarom niet iets gebruiken dat de huid zo volmaakt maakt, die fijne lijnen zien er veel kleiner uit? Dat is een taak voor vochtmagneten zoals hyaluronzuur.

Hyaluronzuur steelt vocht uit de lucht en geeft het aan de huid, zodat het de hele dag mollig blijft.

Ter informatie, dit plopende effect is niet alles wat hyaluronzuur doet. Deze vochtmagneet kan tot 1000 keer zijn gewicht aan water vasthouden, zodat het de huid diep van binnen hydrateert en het ook een mooie gloed geeft.

Verwant: Waarom u hyaluronzuur moet toevoegen aan uw huidverzorgingsroutine

Laten we het testen: persoonlijk gebruik en advies

Medik8 Crystal Retinal 6 heeft a lichtgewicht, oranjekleurige textuur die zich gemakkelijk over de huid verspreidt en snel absorbeert.

Ik gebruik het nu een maand en de resultaten zijn vergelijkbaar met retinol: na een paar dagen was de textuur van mijn huid veel gladder. De grote poriën in mijn t-zone waren gekrompen. En mijn huid heeft een mooie gloed.

Maar hoe zit het met rimpels? Laten we hier eerlijk zijn: u zult geen enorme reductie zien in 4 weken. Retinaldehyde, zoals alle retinoïden, vereist consistentie. Blijf het gebruiken en je zult resultaten zien.

Ook is kracht van belang. Hoe hoger de concentratie van retinaldehyde, hoe sneller het werkt. Medik8 Crystal Retinal 6 heeft 0,06% gestabiliseerd retinaldehyde, maar het merk maakt ook een Crystal Retinal 10-versie die 0,1% gestabiliseerd retinaldehyde bevat. Zoals altijd, begin klein en bouw overuren op.

Tenzij je een vette huid hebt, zal dit alleen niet genoeg voor je hydrateren. Ik breng een olie erop aan om mijn huid het extra vocht te geven dat hij 's nachts nodig heeft.

Moet je dus wisselen? Als je huid gevoelig is of als je simpelweg de bijwerkingen van retinol niet wilt verdragen (denk aan peeling en schilfering), is dit een goed alternatief om te proberen. Laat me weten hoe je het leuk vindt als je dat doet. 😉

Verkrijgbaar bij: £ 59,00 bij Medik8

Medik8 Crystal Retinal 6

Lichtgewicht en snel opneembaar, Medik8 Crystal Retinal 6 heeft een micro-ingekapselde retinaldehde om de textuur van de huid gladder te maken, de teint op te helderen en rimpels, donkere vlekken en acne weg te vagen. Maar het hydrateert niet genoeg op zichzelf.

beautifulwithbrains.com

 • Textuur 8
 • Actieve ingrediënten 8
 • Effectiviteit 8
 • Verpakking 7

PRO

 • Lichtgewicht, snel absorberende textuur
 • Maakt de huidtextuur vloeiender en helderder
 • Verkleint het uiterlijk van grote poriën
 • Bij regelmatig gebruik vervaagt het rimpels, donkere vlekken en acne

CON

 • Niet genoeg hydraterende op zichzelf
 • Ik wou dat het meer antioxidanten had

7.8 3.875 5 TOTAALSCORE

Heb je ooit retinaldehyde geprobeerd? Deel uw mening in de reacties hieronder.

Aanbevolen: