Moet ik mijn kapper betrappen?
Moet ik mijn kapper betrappen?

Video: Moet ik mijn kapper betrappen?

Video: Moet ik mijn kapper betrappen?
Video: Porno kijken - Sluipschutters 2023, September
Anonim

Ik ben wat je loyaal zou kunnen noemen aan een fout. Ik voel me schuldig tegenover minuscule "verraad" zoals naar een andere bodega gaan dan mijn gebruikelijke plek waar ik de naam van iedereen ken of de verjaardag van een middelbare school kennis vergat. Het is duidelijk dat dit niet een erg constructieve manier van denken is, maar datzelfde gevoel van plicht heeft de neiging om over te gaan naar de manier waarop ik mijn haar aankan.

Zelfs als kind voelde ik me erg loyaal aan mijn stylisten: dezelfde vrouw deed mijn haar vanaf het moment dat ik 5 jaar oud was tot ik 13 was, en toen schakelde ik over op het zien van Chuck, een stylist die ik helemaal volhield tot de tijd dat ik 21 werd. Voordat ik Chuck ontmoette, had ik een paar mislukte pogingen uit de middenschool gedaan om doe-het-zelf-hoogtepunten te maken, en zijn professionele oog was er eindelijk mee bezig mijn kleur door een professional te laten maken.

Hij verdeelde zijn tijd tussen LA en Michigan, waar mijn woonplaats is. Ondanks het feit dat ik het grootste deel van de afgelopen vijf jaar in New York heb geleefd, heb ik een lang tijdperk doorgebracht met tegenzin vasthouden aan onze routine en massaal naar Chuck voor een snit en kleur elke keer als ik weer thuis was in het Midwesten, wat niet altijd frequent was. Ik moest af en toe afspraken maken in willekeurige salons in de stad tussen bezoeken aan hem om een schijn van orde aan mijn wortels bij te houden. Elke keer voelde ik me een 'bedrieger'. Meestal, toen ik hem weer zou zien nadat ik vals speelde, liet ik hem weten wat ik had gedaan. Ik dacht dat hij het toch zou kunnen vertellen, met mijn snit en kleur die een iets andere sfeer hadden dan de laatste keer dat hij het had gedaan. Meestal leek hij niet gemelijk, maar ik vroeg me altijd af of ik een beauty faux pas had begaan door andere stylisten aan de kant te zien - en zelfs door hem daarna alle sappige details te vertellen!

Naast het feit dat hij geweldig was in zijn werk, bood Chuck me altijd een astronomisch goede deal aan waarvan ik wist dat ik die nooit zou vinden in de stad, maar na mijn uitgebreide verhaal van sporadische bezoeken aan Michigan en maanden tussen achterstallige opwaarderingen, wist ik dat het eindelijk tijd was om het op te zuigen en het grote geld te betalen om een salon te vinden die ik consequenter in New York zou kunnen bezoeken.

Ga een paar jaar door met het springen van stylist naar stylist in Manhattan, leef op LifeBooker-kortingen en een gebed. Niemand heeft genoeg indruk gemaakt of contact gemaakt om de moeite waard te zijn om regelmatig terug te komen en de gekke kosten te eten, dus elke keer als ik een retouchering nodig had, ging ik naar een nieuwe plek waar ik een korting kon krijgen in de hoop dat de stylist daar zou zijn eindelijk de persoon zijn waarop ik wachtte. Ja, ik was waanzinnig kieskeurig, maar dat komt omdat hetaangelegenheden.

Op zoek naar mijn haar soulmate

De relatie tussen stylist en klant is een speciale. Ik zie haarbenamingen als een noodzakelijk kwaad, want hoewel ik dol ben op de resultaten van het bijwerken van mijn look, haat ik het idee om een dag vrij te nemen terwijl ik urenlang in een stoel binnenshuis zit, terwijl ik letterlijk iets anders zou kunnen doen. Om het de verloren tijd de moeite waard te maken, is het voor mij belangrijk dat de persoon met wie ik die uren deel, iemand is waar ik om geef. Zelfs als geen van beiden van plan is zich dicht bij de ander te voelen, is het enigszins intieme karakter van het hebben van lange gesprekken over het leven met je stylist, terwijl je ze vertrouwt, je uiterlijk te veranderen (en een schaar te houden die heel dicht bij de fijnere delen van je gezicht ligt ) kan het niet helpen, maar een band te creëren. We zijn allemaal een beetje emotioneel over ons haar, en dat is iets dat we delen met de mensen die het voor ons stylen, daarom zijn de goeden ook af en toe therapeuten (ik zal nooit, ooit vergeten wanneer ik naar een haircut-afspraak ging met Chuck een paar dagen nadat mijn vader stierf en hij mij daarna gratis thuis stuurde - en de volgende dag bij het kielzog verscheen.) Net zoals iemand dat zou kunnen doen in de wereld van dating, hield ik me vast aan een stylist in de stad totdat ik degene vond met wie ik dezelfde hoeveelheden vertrouwen en zorg deelde.

Na jaren op het hamsterwiel van de LifeBooker, ontmoette ik eindelijk mijn zielsverwant, die ik Jen zal noemen. Uiteindelijk had ik me overgegeven en aanvaardde dat hoe hard ik ook naar verborgen salonjuwelen in de stad zocht, ik nooit het soort deal zou vinden dat ik in Michigan had. Elke salon in de omgeving van New York had een vergelijkbare basisprijs en het was veel, maar het werd duidelijk dat het tijd was om een pony op te zetten om een consistente salon te sluiten of om te stoppen met kleuren van mijn haar. Op een dag kort na dat besef liep ik een salon binnen dat ik in mijn eigen buurt had gezien en dat ik nog nooit eerder had geprobeerd, omdat ik tijdens mijn LifeBooker-spree geen kortingen of deals had kunnen vinden.

Toen ik Jen daar ontmoette, vertelde ik haar dat ik zo over het constante onderhoud was dat mijn blonde hoogtepunten eisten, en wilde zo min mogelijk tijd doorbrengen in salonstoelen om mijn wortels te raken. Ze was de allereerste styliste die dit verzoek niet afsloot. Ze beloofde me een leven van laag (er) -onderhoud haar was precies om de hoek, en bekeerde me naar de kerk van Balayage om het te laten gebeuren. Ze was prijzig, maar voor één keer voelde de dikke rekening de moeite waard. Eindelijk had ik een nieuwe haarvertrouwer! Nooit meer zoeken naar de perfecte match!

Dat was nog maar een paar maanden geleden en sindsdien is het peachy … tot een paar weken geleden, toen ik een aanbieding kreeg voor een gratis haarafspraak met iemand anders.Ik had een afspraak met Jen die er over een paar weken zou aankomen, maar een zomer met dure (en zeer de moeite waard) reisbeslissingen had mijn portemonnee krap gelaten, en het was moeilijk om een deel van de verandering te betalen voor een touch-up met Jen toen ik zou dat geld kunnen besparen door naar een andere stylist te gaan. Alleen deze keer, om geld te besparen, Ik zei tegen mezelf, als een getrouwde vrouw die een geheime afspraak rationaliseerde met een jonge minnaar (hoewel ik nog steeds geen enkele aanwijzing had of Jen zich er zelfs door verraden zou voelen).

Besluit om ontrouw te zijn

Ik heb dagenlang met de beslissing gefrustreerd, nog meer dan ik deed toen ik Chuck bedroog - het was tenslotte veel meer gerechtvaardigd om af en toe iemand anders te zien toen ik 500 mijl van mijn kapper woonde. Valsspelen met Jen voelde zo … fout. Verleidde ik mijn goede karma door de ontzagwekkende stilist die ik jarenlang probeerde te vinden als vanzelfsprekend te beschouwen? Zou ze de volgende keer dat ze naar mijn haar keek meteen kunnen zeggen dat wat ze zag niet haar eigen werk was? Zou ze daar last van hebben? Zou ze zelfszorg? Het is tenslotte niet dat ik elke paar maanden meer dan een paar uur door haar gedachten ga als ik bij de salon langskom. Ze is waarschijnlijk niet aan het zitten om zich af te vragen wat haar klanten van plan zijn tussenbeide wanneer ze genoeg dingen in haar eigen leven heeft gedaan.

Ik besloot uiteindelijk dat ik het omwille van mijn portemonnee niet kon laten schieten. Toen ik belde om mijn afspraak met Jen te annuleren, was ik vrij eerlijk over waarom, en ik voelde de schuld van elk woord uitstromen toen ik schoon werd (voor de goede orde, iedereen die ik aan de telefoon sprak in de salon was helemaal chill en waarschijnlijk had ik minder om mijn "toelating" kunnen geven). Toch heb ik een kleine existentiële en emotionele reis doorgemaakt van een paar dagen geleden over een freakin 'kleurstofbaan, en waarvoor? Was het er zelfs toe? Kunnen stylisten het ook schelen als je vals speelt? Ik zou me voorstellen dat die antwoorden meestal van het individu afhangen, maar ik vroeg me af of ik helemaal zonder reden over ethiek, duurzame banden en de echte prijs van klantenservice had gewerkt.

Om me, net als de rest van jullie, te redden van dit dilemma, de volgende keer dat de gelegenheid om vals te spelen aankomt (en vertrouw het zullen kom op een dag terug), ik heb het eindelijk opgezogen en gevraagd iemand. Ik was nooit dapper genoeg geweest om mijn eigen stylisten te vragen hoe ze echt voelden over vals spelen omdat ik bang was voor het antwoord, maar ik kan niet de enige zijn die vraagt of het koosjer is!

De verbazingwekkende Tara Smith van Tara Smith Haircare is zo vriendelijk geweest met mij over wat valsspelen voor haar betekent:

"Ik geloof echt in loyaliteit en voel dat als je de juiste kapper vindt en ze je de juiste snit geven, je beide eerlijk moet zijn! Ik heb klanten terug in Londen gehad die bijna 5 maanden op me wachten voor een knipbeurt omdat ze van mijn werk houden en ik ben blij dat ik zo'n impact op mijn klanten kan hebben. Als een klant iets wil veranderen, denk ik dat het absoluut prima is, zolang ze dat maar delen met hun kapper omdat mensen verbindingen met elkaar opbouwen. "Het is een troost om te weten dat stylisten zoveel waarde hechten aan die connectie als wij, isn is het niet?

Smith zei ook dat ze niet altijd meteen kan vertellen of haar klanten haar bedrogen hebben, maar dat ze graag de waarheid vertelt als ze dat hebben, want "waarom zou de cliënt niet in staat moeten zijn om dat te zeggen" ben je ergens anders heen gegaan? 'Ze heeft een geldig punt - het is niet dat we met onze stylisten zijn getrouwd! "Bijvoorbeeld, als [klanten] op reis zijn of in een ander land en een kapsel nodig hebben, blijf dan trouw door eerlijk te zijn! In mijn carrière is er veel loyaliteit en daarom heb ik het geluk dat ik al jaren en jaren dezelfde klanten heb. "Als je moet vals spelen, zegt ze," is de beleefde manier voor de klant om eerlijk te zijn en authentiek en niet afwijzend of excuses maken. "Uw kapper zal uw eerlijkheid waarderen.

Eindelijk is het record recht gezet! Voor wat het waard is, deed de kapper waar ik Jen bedrogen had geweldig werk, hoewel de ervaring lang niet zo leuk was als het bezoeken van mijn gewone salon. Enkele dagen na die ongeoorloofde afspraak kreeg ik te horen dat Jen mijn plaatselijke salon verlaat. Ik ben niet egoïstisch genoeg om te denken dat ik karma en het universum genoeg heb verleid om haar carrièrepad te veranderen, maar de timing is nog steeds griezelig.

Dat gezegd hebbende, ik weet dat het niet uitmaakt waar ze vervolgens werkt, ik zal waarschijnlijk haar klant blijven. Als ik een goede haarmatch tegenkom, is het de moeite waard om trouw te blijven aan - zelfs als ik af en toe een beetje ontrouw ben.

Aanbevolen: