Dit is wat je er echt oud uit laat zien
Dit is wat je er echt oud uit laat zien

Video: Dit is wat je er echt oud uit laat zien

Video: Dit is wat je er echt oud uit laat zien
Video: ELBERT HELPT BIJ EEN BEVALLING - TOPDOKS EXTRA 2023, September
Anonim

Net toen je dacht dat het niet echt uitmaakte of je lippenstift opdroeg voordat je naar de supermarkt ging, blijkt dat wel. Nou ja, misschien voor sommigen. Nieuw onderzoek heeft aangetoond dat hoe je make-up gebruikt en toepast, van invloed kan zijn op hoe oud je denkt te zijn.

Het contrasterende karakter van gelaatstrekken (die vervalst kunnen worden met make-up) is een van de onbewuste aanwijzingen die ons helpen mensen te ontcijferen hoe oud een vreemdeling is. Getphylology professor professor Richard Russell, een van de onderzoekers van de studie, zegt dat make-up het contrast van bijvoorbeeld onze lippen van onze huid verbetert en dat het op een natuurlijke manier is gedragen om ons gezicht er jeugdiger en mooier uit te laten zien.

Zie je, naarmate we ouder worden, veranderen de kleuren van onze lippen, ogen en wenkbrauwen, terwijl de huid donkerder wordt en ons gezicht verandert in een monotone tint. Hoe minder contrast er is tussen de kleur van de huid en onze functies, hoe ouder we eruitzien.

"Het verschil in roodheid tussen de lippen en de omliggende huid neemt af, evenals de luminantie tussen de wenkbrauw en het voorhoofd, naarmate het gezicht ouder wordt," zegt de studie. Maar de truc is dat de geest zich er niet bewust van is dit te merken. We denken meestal alleen aan rimpels en slappe huid als tekenen van leeftijd. "In tegenstelling tot rimpels, weet niemand van ons bewust dat we deze keu gebruiken, ook al staart hij ons elke dag in het gezicht", zegt Russell.

Het lijkt erop dat het tijd is om wat lippenstift aan te brengen. Leer hier hoe u de perfecte lipkleur kunt vinden.

Aanbevolen: