Inhoudsopgave:

16 levenstips die ik mijn jongere zelf zou geven
16 levenstips die ik mijn jongere zelf zou geven

Video: 16 levenstips die ik mijn jongere zelf zou geven

Video: 16 levenstips die ik mijn jongere zelf zou geven
Video: 'Hoe zou je mijn UITERLIJK omschrijven?' 😳😳 | Lang Leve de Liefde #AFL149 2023, September
Anonim
Ik werd vorige maand 33. Ik had altijd gedacht dat ik gelukkig zou zijn getrouwd met 3,4 kinderen, een mooi groot huis en een parttime baan. In plaats daarvan merk ik dat ik single ben, in een vreemd land, aan het begin van een nieuwe carrière. Ik bouw een heel nieuw leven vanaf nul.
Ik werd vorige maand 33. Ik had altijd gedacht dat ik gelukkig zou zijn getrouwd met 3,4 kinderen, een mooi groot huis en een parttime baan. In plaats daarvan merk ik dat ik single ben, in een vreemd land, aan het begin van een nieuwe carrière. Ik bouw een heel nieuw leven vanaf nul.

Ik ben nog nooit zo gelukkig geweest.

Het leven blijkt nooit de manier waarop we het hebben gepland, nietwaar? Ik kan eindelijk mijn droom leven, maar het was niet - is het niet - een gemakkelijke rit. Achteraf gezien zijn er zoveel dingen die ik wou dat ik anders had geweten of gedaan.

Als ik terug in de tijd zou kunnen gaan, zijn hier de levenstips die ik mijn jongere, worstelende, verloren zelf zou geven:

1. Het leven is goed

Ik weet dat het er nu niet meer aan toe is. School is stom. Je hebt amper vrienden. En je familie is een zooitje. Je wilt gewoon verdwijnen. Maar het zal beter worden, dat beloof ik. Het leven is goed. Niet iedere dag. Soms, zelfs niet elke maand. Of elk jaar. Maar het meeste is goed. Je gaat door om verbazingwekkende dingen te doen, geweldige mensen te ontmoeten en enkele van je dromen te bereiken. Blijf daar, jochie.

2. Niemand gaat je ooit redden

Geen enkele hoeveelheid geld of een ridder in een glanzend harnas zal ooit in staat zijn om uw problemen op te lossen. Je zult ze alleen moeten oplossen. Wanneer je je dat realiseert, kun je gebruik maken van je eigen sterke punten en middelen. Ze lopen veel dieper dan je denkt.

3. Kies een andere studierichting

Het kiezen van een studierichting, zodat je bij je beste vriend kunt zijn (die je overigens trouwens binnenkort zal verlaten) is dom. Psychologie en pedagogiek zijn fascinerend, maar je echte passies zijn schrijven en talen. Volg hen. Zelfs als je het alleen moet doen. Zelfs als andere mensen denken dat ze je geen echte baan opleveren. Ze hebben sowieso ongelijk.

4. Als iets je bang maakt, doe het dan

Doe natuurlijk niets gevaarlijks. Stop gewoon met angst te dicteren wat je wel en niet kunt doen. Angst is een teef. Het houdt je veilig, maar steelt je dromen en verlaagt je zelfrespect. Vraag jezelf af: "wat zou ik doen, als ik niet bang zou zijn?", En doe het dan. Het is angstaanjagend, maar o zo de moeite waard.

5. Je kunt alles doen

En dat brengt me bij mijn volgende punt. Je bent een stuk sterker en vindingrijker dan je jezelf een eer geeft. Je kunt alles bereiken waar je naar op zoek bent, als je bereid bent er hard genoeg voor te werken. Dromen werken alleen als je dat doet. Het zal echter tijd kosten, dus begin nu.

6. Je hoeft het typische pad niet af te leggen

Dus wat als iedereen naar uni gaat en jij niet? Of als je vrienden trouwen voordat je dat doet? U hoeft niet het pad te volgen dat anderen voor u hebben uitgezet. Je kunt gewoon je eigen ding doen. Volg je dromen en doe wat goed voor je voelt. Al het andere zal op zijn plaats vallen.

7. Oefen meer

Ik weet dat je een hekel hebt aan beweging, maar probeer elke dag een lange, stevige wandeling te maken. Het zal je helpen je humeur te verbeteren en je te helpen herstellen van een depressie. Je zult er versteld van staan hoeveel beter je je daarna zult voelen.

8. Wees trouw aan jezelf

Wees wie je bent, zeg wat je voelt, houd je aan je waarden en jaag je dromen na. Probeer niet te veranderen om anderen te behagen. Het zal hoe dan ook niet werken. Wees 100% onbeschaamd. Degenen die van je houden, zullen blijven rondhangen. Iedereen anders doet er gewoon niet toe.

9. Neem elke gelegenheid om te reizen

Zelfs in je eentje. Het is niet zo eng en eenzaam als je denkt. Het opent je geest, verbreedt je horizon en voegt een andere dimensie toe aan je leven.

10. Als iemand je behandelt als stront, is er iets mis met hem, niet met jou

Je wordt gepest op school en worstelt om vrienden te maken tot ver in de dertig. Veel mensen zullen je als vanzelfsprekend beschouwen en je als stront behandelen. Vergeet niet dat het niet betekent dat er iets mis met je is. Goede mensen gaan niet rond om anderen pijn te doen. Als iemand je slecht behandelt, zijn het de beschadigde. Loop gewoon weg.

11. Focus meer op je vrienden, minder op vriendjes

Het is zo gemakkelijk om volledig geconsumeerd te worden door een relatie als je jong bent. Maar je vrienden zijn ook belangrijk. Klaag niet dat ze er niet zijn wanneer je ze nodig hebt als je er geen tijd voor maakt. Jullie zullen allemaal je eigen weg gaan voordat je het toch weet. Besteed meer tijd aan plezier maken met de meisjes en maak mooie herinneringen die je de rest van je leven zult koesteren.

12. Omhels je eigenaardigheden

Ze zijn niet wat je fout maakt. Zij maken jou speciaal. Uniek. U. Ik weet dat het nu moeilijk te geloven is, maar raar zijn is iets geweldigs.

13. Start een blog

Ok, blogs zijn nog niet iets (god, ik voel me nu zo oud). Livejournal is. Krijg een account en giet er je gedachten, gevoelens en leven in. Het zal je passie voor schrijven nieuw leven inblazen, je helpen er een carrière van te maken en je zelfs verbinden met fantastische mensen over de hele wereld. Ik weet dat het melig is, maar het zal je leven volledig veranderen.

14. Wees nieuwsgierig

Probeer nieuwe dingen. Vragen stellen. Doe iets waarvan je denkt dat je het niet kunt. Ga uit je comfortzone. Er is geen groei.

15. Stop met zoveel tv te kijken

Het meeste is toch onzin en je voelt je gewoon gebrekkig en inferieur. Ga terug naar boeken. En ga ook het huis uit. Leef je leven, kijk niet alleen naar fictieve mensen.

16. Volg altijd je darmen

Je hoofd en je hart vechten altijd. Men wil dat je je dromen volgt en voorzichtig bent met de wind, de ander wil dat je veilig blijft en helemaal geen risico neemt. Luister naar allebei, en volg dan je buik. Het vertelt je altijd wanneer iets niet goed voelt. En het is nooit, nooit verkeerd.

Welke levens tips zou je je jongere zelf geven?

Aanbevolen: