Inhoudsopgave:

7 door de wetenschap gesteunde manieren om op dit moment stress te verlichten
7 door de wetenschap gesteunde manieren om op dit moment stress te verlichten

Video: 7 door de wetenschap gesteunde manieren om op dit moment stress te verlichten

Video: 7 door de wetenschap gesteunde manieren om op dit moment stress te verlichten
Video: Wat gebeurt er in je hoofd als je depressief bent? 2023, September
Anonim
© Michael Clesle
© Michael Clesle

Ik had eerder stress ervaren. Maar vorige maand was het op een heel ander niveau.

Ik heb dagen thuis achter slot en grendel gezeten met cv's en pitches die in een zwart gat vielen. Toen ik uitging, was het om naar een nieuwe plek op zoek te gaan. Op een duurder gebied.

Het geld begon op te raken. Zorgen hield me 's nachts wakker. Ik kon niet meer dan 4 uur per nacht slapen. Mijn eetlust was weg. Mijn blogging-mojo was ook snel aan het verdwijnen. Twee woorden aan elkaar rijgen is niet zo gemakkelijk als je slaap beroofd en gestrest als de hel bent.

Alles zag er toen zo zwart uit. En toch, als ik er nu aan denk, lach ik een beetje naar de paniek waar ik mezelf in heb gedreven. Ja, mijn nieuwe plek is duurder. Ja, werken is moeilijk.

Maar ik heb genoeg geld om mezelf nog een paar maanden te onderhouden. Ik weet dat als ik blijf werpen en solliciteren, er iets opduikt. In feite draait het tij al langzaam. En ik ben gezegend met vrienden die er altijd voor me zijn. Het leven is goed.

Ik moest alleen mijn stressniveaus naar beneden brengen om dat te onthouden. Makkelijker gezegd dan gedaan, is het niet? Gelukkig geeft de wetenschap ons een helpende hand. Hier zijn 7 wetenschappelijk bewezen manieren om stress te verlichten. Ik hoop dat ze je zullen helpen, net zoals ze me hebben geholpen:

Image
Image

1. Neem een diepe adem

Wist je dat ons lichaam een ingebouwd systeem voor stressverlichting heeft? Het is onze adem. Van diafragma of buikademhaling is aangetoond dat het de cortisolspiegel verlaagt, stress vermindert, angst helpt beheersen en depressie behandelt.

Als ik stress voel en angst opkruip als ik buiten ben, haal ik een diepe buikademing. Ik adem langzaam door mijn neus, laat mijn buik opstaan en uitzetten. Dan adem ik langzaam uit door mijn mond.

Zelfs na slechts één ademhaling voel ik een enorm verschil. Mijn lichaam is veel meer ontspannen en alles wat me dwarszat lijkt niet zo erg of serieus meer. Nu kan ik er veel gemakkelijker mee omgaan.

2. Mediteer

Ik ben een overdenker. Mijn geest is voortdurend aan het werk, denkend, berekenend, voorspellend, piekerend over elk klein ding dat fout zou kunnen gaan. Soms vraag ik me af hoe ik nog steeds gezond ben.

Als ik al die stemmen wil zwijgen, zal ik mediteren. Ik herhaal geen mantra of iets dergelijks. Ik geef de voorkeur aan mindfulness-meditatie. Ik concentreer me op wat ik ervaar terwijl ik mediteer. De stroom van mijn adem. Mijn emoties. Elke sensatie die door mijn lichaam gaat.

Het is lastiger dan het klinkt. Die stemmen in onze hoofden zullen niet alleen stoppen met praten in één keer. Ze zullen zichzelf nog steeds laten horen en proberen ons af te leiden. Blijf gewoon doorgaan. Na afloop zul je je een stuk minder gestresst voelen en veel meer gefocust op het huidige moment.

Image
Image

3. Reik uit

Ik ben dol op tijd doorbrengen in mijn eentje. Zelfs in die mate word ik vaak uitgescholden omdat ik asociaal ben. Maar zelfs een beer als ik snakt soms naar gezelschap. Ok, vaak. Ik ben ook een sociaal dier. We zijn allemaal.

We moeten allemaal contact maken met anderen, onze gedachten en gevoelens delen en op een dieper niveau verbinden. Het leven is al moeilijk genoeg. Zonder een ondersteunend netwerk is het ondraaglijk.

Alleen praten met een vriend aan de telefoon over onze worstelingen helpt ons om onze stressniveaus te verlagen en problemen in een ander, positiever, licht te zien. Dus, neem de telefoon op, of, nog beter, maak kennis met een drankje. Deel de last en heb plezier!

4. Knuffel vaak

Als kinderen knuffelen en knuffelen we de hele tijd. Maar naarmate we ouder worden, verliezen we de gewoonte. Het wordt tijd dat we er opnieuw op ingaan. Een onderzoek uit 2005 suggereerde dat het knuffelen vermindert, vooral bij vrouwen, niveaus van cortisol, het stresshormoon.

Waar wacht je op? Geef je partner een knuffel. En ook je ouders. En ook je vrienden. Verspreid de liefde, en verlaag die stress! Zowel die van jou als die van hen.

Image
Image

5. Doe waar je van houdt

Ik heb altijd van schrijven gehouden. Toch heb ik jarenlang nauwelijks een paar woorden geschreven. Het leek egoïstisch om te gaan zitten en mijn gedachten hierover te schrijven, en toen ik mijn huiswerk moest afmaken, mijn moeder een handje om het huis moest geven en er voor mijn vrienden moest zijn, zelfs als ze niet de moeite namen om terug te komen. bevoordelen.

Maar het nemen van wat me-time is niet egoïstisch. Het helpt ons onze batterijen op te laden en gezond te blijven in deze gekke, veeleisende, hectische wereld van ons.

Toen ik de pen eindelijk weer op papier zette (ok, vingers naar toetsenbord) voelde ik een enorme opluchting van opluchting. Terwijl ik aan het schrijven was, voelde ik de stress langzaam uit mijn lichaam wegtrekken, waardoor ik me gelukkiger en tevreden voelde.

Je hoeft niet te schrijven. Doe gewoon waar je van houdt. Als je niet weet wat dat is (zo makkelijk te vergeten wanneer het leven ons in een aantal verschillende richtingen trekt), stel jezelf de vraag: "Wat vond ik het leuk om als kind te doen?". Doe dat dan.

6. Verplaats je lichaam

Ik weet het, ik weet het, je wilt het niet horen. Met een goed boek op de bank zitten is zo ontspannend. Maar we moeten onze peuken eraf krijgen en gaan hardlopen. Of een wandeling. Of speel tennis. Of zwem. Wat voor jou werkt. Beweeg gewoon je lichaam. Het maakt je hoofd leeg, lost spanning op en laat die uitbarsting van feel-good endorfines los die al je stress wegsmelt.

Image
Image

7. lach het weg

Besteed je veel te veel tijd aan het bekijken van schattige video's van katten op youtube? Ik ook, en ik ben niet van plan binnenkort iets te stoppen. Het is goed voor mijn gezondheid. Ja echt. Een goede lach kan de stressniveaus verlagen en je immuunsysteem stimuleren.Lachen is echt het beste medicijn.

Wat zijn je favoriete manieren om stress te verlichten?

Aanbevolen: