Zijn implantaten die u in gevaar brengen voor borstkanker?
Zijn implantaten die u in gevaar brengen voor borstkanker?

Video: Zijn implantaten die u in gevaar brengen voor borstkanker?

Video: Zijn implantaten die u in gevaar brengen voor borstkanker?
Video: Geert Wilders compleet: 'U moet zich KAPOT SCHAMEN' 2023, December
Anonim

Als je bent geïnspireerd door Angelina Jolie's moedige borstreconstructie en je eigen risico op borstkanker wilt verminderen, wil je misschien je borstimplantaten in overweging nemen. Een recent onderzoek heeft aangetoond dat implantaten de detectie van borstkanker kunnen vertragen, waardoor de kans op sterfte toeneemt.

Door de patronen van verschillende casestudy's te analyseren, ontdekten Canadese onderzoekers dat vrouwen met borstimplantaten een 26 procent hogere kans hadden om te worden gediagnosticeerd met borstkanker in een later stadium dan vrouwen zonder implantaten.

Volgens de experts zijn vrouwen met borstimplantaten moeilijker te diagnosticeren met borstkanker, omdat de implantaten sommige delen van de borst op mammografie kunnen blokkeren. "Vrouwen die momenteel borstimplantaten hebben en die borstimplantatie overwegen, moeten zich bewust zijn van de mogelijke gezondheidseffecten op de lange termijn van cosmetische borstimplantaten", zegt hoofdauteur Dr. Eric Lavigne.

Hoewel de analyse borstimplantaten linkt aan diagnoses in de latere fase van borstkanker, is er geen bewijs dat de implantaten een rol speelden bij het veroorzaken van kanker.

Wees gerust, als u implantaten heeft, hoeft u zich geen zorgen te maken. Vrouwen zijn over het algemeen tevreden over de resultaten van borstvergroting. Er is echter extra voorzorg nodig en sommige artsen bevelen aan dat vrouwen met borstimplantaten een echografie of MRI laten uitvoeren naast een mammogram om te zorgen dat alle borstweefsel wordt onderzocht.

Aanbevolen: