Vier verschillende soorten vochtinbrengende crèmes
Vier verschillende soorten vochtinbrengende crèmes

Video: Vier verschillende soorten vochtinbrengende crèmes

Video: Vier verschillende soorten vochtinbrengende crèmes
Video: Different Types of Moisturizers 2023, December
Anonim

Moisturizers voegen geen vocht toe. In plaats daarvan trekken en vangen ze bestaand water in de huid. Een goede moisturiser bevat bevochtigingsmiddelen, ceramiden en / of verzachtende middelen die water in de buitenste laag van de huid vasthouden, waardoor beschadigde cellen de kans krijgen om te herstellen. "Vochtinbrengende producten zijn belangrijk", zegt Nerida Joy, de schoonheidsspecialiste van beroemdheden. "Je hebt ze nodig omdat je nooit de buitenste laag van de huid wilt uitdrogen."

Uw huidtype en de mate van droogheid bepalen welk type hydrator u het meeste baat zult hebben.

The Moisture Absorbers: HumectantsDeze brengen water naar de huidcellen om de huid gehydrateerd te houden. Belangrijkste ingrediënten: glycerine, melkzuur, ureum, hyaluronzuur en alfahydroxyzuur (AHA's) Werkt het beste voor: Droge, dikke huid in zeer vochtige klimaten. "Bevochtigingsmiddelen werken als een goede eerste laag vocht en zijn geschikt voor alle huidtypen, waaronder vette, gecombineerde en acne gevoelige huid omdat ze geen vetzuren bevatten", zegt New York dermatoloog Anne Chapas, MD.

De Space Fillers: verzachtende middelenEmollients vullen spaties of gaten tussen huidcellen die vochtinbrengende lipiden missen. Meestal op oliebasis, hoewel ze ook op waterbasis kunnen zijn, als een verzachtend middel de ruimte vult, wordt de huid gladder en beter gehydrateerd. Belangrijkste ingrediënten: Lanoline, minerale olie en vaseline Werkt het beste voor: Extreem droge, uitgedroogde volwassen huid die ernstig vocht nodig heeft

The Skin 'Glue': CeramidesNatuurlijk aangetroffen in de huid, beschadigde of verarmde ceramideniveaus verschijnen als een droge, beschadigde huid. Door de huid aan te vullen met verloren ceramiden, is het beter in staat om vocht vast te houden. Belangrijkste ingrediënten: Ceramiden Werkt het beste voor: normale en gecombineerde huidtypen, minimale droogheid en eczeem

The Moisture Sealers: OcclusivesOntworpen om de huid in vocht te doven, occlusieve middelen zijn zwaar van aard en worden meestal meer voor het lichaam aanbevolen en niet zozeer voor het gezicht. Belangrijke ingrediënten: rozenbottel, avocado en hazelnootolie Werkt het beste voor: een meer volwassen, uitgedroogde huid die vrij is van een omgeving met vochtigheid. Als je huid reactief of vlekgevoelig is, is het het beste om weg te blijven van occlusieve moisturizers.

Aanbevolen: