Zit het zitten op een oefenbal in het verschiet?
Zit het zitten op een oefenbal in het verschiet?

Video: Zit het zitten op een oefenbal in het verschiet?

Video: Zit het zitten op een oefenbal in het verschiet?
Video: Zo gaat het nu met ‘hier zit geen zand’-meisje 2023, December
Anonim

Het vasthouden van een bureaubaan is niet bepaald het beste wat onze taille of houding betreft. Om dit te bestrijden hebben velen eerder aanbevolen de gemiddelde draaistoel voor een oefenbal uit te schakelen. Maar verandert deze werkelijk hulp of is het gewoon een verspilling van tijd en moeite? Volgens een recente studie is het tijd om naar een andere oplossing te zoeken.

Tijdens de studie, geleid door de Canadese onderzoeksvoorzitter in biomechanica voor wervelkolom en letselpreventie aan de University of Waterloo in Ontario, dr. Jack P. Callaghan, werden vrijwilligers gevraagd om op een oefenbal, een bureaustoel of een rugloze stoel te zitten. Terwijl ze zaten, maten machines de spieractiviteit in hun buik en onderrug. Wat zij vonden was dat er geen significant verschil was tussen de stoelopties.

Sterker nog, zittend op een oefenbal verbrandde je maar vier calorieën per uur meer dan de andere opties. Niet alleen dat, maar er was ook geen verbetering in de houding. De onderzoekers ontdekten dat mensen net zo veel slunden wanneer ze op een oefenbal zitten als op een normale stoel. Dus wat is een kantoorbewoner om te doen? Experts raden aan om elk uur minstens 15 minuten te proberen op te staan om uw algehele gezondheid te verbeteren.

Heb je ooit je gewone stoel uitgezet voor een oefenbal? Laat ons weten of je een verschil hebt opgemerkt in de reacties hieronder.

Aanbevolen: