Inhoudsopgave:

Zijn Ceramides de sleutel tot een gezonde huid?
Zijn Ceramides de sleutel tot een gezonde huid?

Video: Zijn Ceramides de sleutel tot een gezonde huid?

Video: Zijn Ceramides de sleutel tot een gezonde huid?
Video: 5 ongelooflijke oliën om rimpels te bestrijden en je een jonger uitziende huid te geven 2023, September
Anonim
Het is typisch, is het niet? Je werkt elke dag hard om de huid te hydrateren en niemand besteedt aandacht aan jou. Geen.
Het is typisch, is het niet? Je werkt elke dag hard om de huid te hydrateren en niemand besteedt aandacht aan jou. Geen.

"Dan komen langs stamcellen, peptiden en al die mooie nieuwe ingrediënten met exotische namen en bam! ogenblikkelijke schijnwerper op hen! En ze werken zelfs niet zo goed! Zo oneerlijk!"

Slechte ceramiden! Ze hebben veel om uit hun kist te komen. Veel te lang was Elizabeth Arden de enige die om hen gaf. Nu vinden ze langzaam meer en meer crèmes en lotions.

Ik ben hier super enthousiast over. Dit is waarom:

Wat zijn ceramiden in hemelsnaam?

Ceramiden zijn onbezongen huidverzorgingshelden.

Zij zijn vette wassen ("Cera" betekent was in het Latijn) die de lijm vormen die de huidcellen samenhoudt(samen met vetzuren, cholesterol, enz.).

Er zijn 9 soorten ceramiden. Ze zijn allemaal handig genummerd (ex ceramide 1, ceramide 2, enz.) Om ons leven gemakkelijker te maken. Zes ervan zijn van nature te vinden in onze huid. Maar die je in je huidverzorging vindt, zijn allemaal gemaakt in een lab.

Dan zijn er phytoceramides. In de natuur zijn ze afgeleid van planten. In je cosmetica komen ze van gist - een stuk minder opwindend, dat weet ik! Maar ze werken, dus het is allemaal goed.

Image
Image

Waarom zijn ceramiden zo goed voor de huid?

Ceramides waterdichte huid. De barrière die ze creëren heeft twee banen:

  • Het houdt vocht binnen, voorkomen dat de huid droog en gebarsten wordt
  • Het houdt bacteriën, ziektekiemen, verontreinigende stoffen en allerlei nare dingen uit het lichaam, het voorkomen van infecties en irritaties

Ceramiden voorkomen niet alleen droge en gebarsten huid. Ze kunnen het ook genezen. Wanneer de barrière die de huid gezond houdt op plaatsen breekt, komen de ceramiden langs en vullen de hiaten in, het stoppen van vocht om eruit te komen en bacteriën om binnen te komen.

Waar is de vangst?

Ceramiden werken. Maar als u er het maximale uit wilt halen, moet u ze gebruiken met hun BFF's. Je weet wel, de andere dingen die de beschermende barrière van je huid vormen.

Onderzoeken tonen aan de beste combinatie is ceramiden (50%) met cholesterol (25%) en vrije vetzuren (15%). Ze vormen wat wetenschappers 'kristallijne lamellaire structuren' noemen, die verbazingwekkende vochtvasthoudende eigenschappen hebben.

Wat zijn de beste producten met ceramiden?

  • CeraVe vochtinbrengende lotion ($ 13,99): verkrijgbaar bij Ulta
  • Elizabeth Arden Ceramide Lift en Firm Night Cream ($ 60.00):verkrijgbaar bij Harrods
  • Paula's Choice Clinical Ultra-Rich Moisturiser ($ 31,00): verkrijgbaar bij Paula's Choice.

WINKEL DE POST

Image
Image

Het komt neer op

Ceramiden zijn die betrouwbare vrienden die je altijd als vanzelfsprekend beschouwt, maar die er altijd voor je zijn. Geef ze meer aandacht en je huid zal nooit meer barsten.

Gebruikt u producten met ceramiden? Deel je favorieten in de reacties hieronder.

Aanbevolen: