Haal het meeste uit calorieën uit de menu's
Haal het meeste uit calorieën uit de menu's

Video: Haal het meeste uit calorieën uit de menu's

Video: Haal het meeste uit calorieën uit de menu's
Video: BANKZITTERS 50.000 CALORIEËN CHALLENGE 2023, Oktober
Anonim

Daar zijn ze. Die drie (of vier,!) Kleine getallen naast je favoriete cheat-maaltijd, waardoor je opnieuw nadenkt over hoe graag je je eetgewoonten wilt verknallen - of dat dachten we.

Eerdere studies hebben aangetoond dat calorieën op menu's niet voldoende zijn om te resulteren in mensen die caloriearme maaltijden bestellen. Dientengevolge, is de groeiende gedachte onder de gezondheidsbewusten dat misschien het probleem ligt bij consumenten die niet weten hoe ze de informatie die ze krijgen zonder enige begeleiding kunnen gebruiken.

Julie Downs, een universitair hoofdonderzoeker van de sociale en beslissingswetenschappen aan de Carnegie Mellon University, voerde een experiment uit om te testen of het aanbieden van algemene calorierichtlijnen naast het tellen van calorieën in restaurants de manier zou kunnen verbeteren waarop mensen bestellen. Deelnemende klanten kregen willekeurig leesmateriaal dat ofwel een totale dagelijkse inname van 2.000 calorieën voor vrouwen en 2.400 voor mannen suggereerde, materiaal dat verklaart dat een enkele maaltijd niet meer dan 800 calorieën moet bevatten, of helemaal geen informatie.

Degenen die algemene calorie-informatie ontvingen, kozen ervoor meer calorieën te eten, niet minder. De onderzoekers speculeren dat wanneer de klanten de aanbevolen calorie-inname zien en deze vergelijken met het aantal calorieën dat naast een a-la-carte-item op een menu staat, zij beseffen dat het item (alleen) niet onredelijk is en ga dan door en voeg een drankje en een bijverdienste toe en laat ze achter met een aantal calorieën die verder gaan dan het zou moeten zijn. Over het algemeen realiseren consumenten zich niet dat calorieën kloppen. "Uiteindelijk is het grootste probleem dat mensen vaak elke dag drie keer per dag wiskunde moeten doen," voegt Downs toe.

De volgende keer dat u uit eten gaat, vergeet dan niet de calorieën in te vullen van alles wat u bestelt. Natuurlijk, het tellen van calorieën is behoorlijk arbeidsintensief, maar het is niets vergeleken met de trainingen die je nodig hebt als je die extra calorieën niet doorgeeft. Gebruik je calorie-informatie in menu's?

Aanbevolen: