Wat u moet weten over eczeem
Wat u moet weten over eczeem

Video: Wat u moet weten over eczeem

Video: Wat u moet weten over eczeem
Video: Everything you need to know about Eczema in kids! Causes, symptoms, treatment & home management 2023, Oktober
Anonim

Naar schatting lijden 35 miljoen Amerikanen aan eczeem, ook wel bekend als de 'jeuk die uitslag' is. Het treft met name ongeveer een tot drie procent van de volwassenen en ongeveer 10 tot 20 procent van de kinderen. Eczeem kan variëren van een milde, droge en schilferige huid tot een ernstige rode en geïrriteerde huid. Ongeacht de ernst, het is een aandoening die voortdurend aandacht nodig heeft.

"Eczeem wordt veroorzaakt door een onbalans van het immuunsysteem in de huid, wat leidt tot ontsteking, roodheid en jeuk," zegt Miami dermatoloog Oscar Hevia, MD. Eczeem komt voor bij alle huidtypes, etniciteiten en geslachten, maar komt vaker voor bij een blanke huid dan bij een donkere huid.

"Het is een opruiend proces en het wordt meestal veroorzaakt door je genen", zegt West Palm Beach, FL, dermatoloog Kenneth Beer, MD. "Interessant is dat het kan worden geassocieerd met astma, hooikoorts en andere allergische aandoeningen." Hoewel de meeste mensen als kind tekenen van eczeem vertonen, kan het ook later opduiken. "Het kan later in het leven worden geactiveerd door in een droge omgeving te leven die ervoor zorgt dat de huid barst en wordt blootgesteld aan allergenen in het milieu."

Andere triggers omvatten geuren die worden aangetroffen in wasverzachters en zepen, stress en bepaalde voedingsmiddelen. "Dieet beïnvloedt eczeem door verergering van een onderliggende aandoening," zegt Dr Beer. "Voor sommige mensen kunnen ze fakkels zien na het eten van bepaald voedsel, zoals aardbeien, frambozen of voedsel dat bepaalde conserveringsmiddelen of kleurstoffen bevat."

Gebruik alsjeblieft geur- en kleurstofvrije moisturizers als je eerste verdedigingslinie. Bovendien zijn lokale steroïden vaak nodig om eczeem te verminderen. Er zijn ook orale antibiotica en steroïden die u kunt nemen om het onder controle te houden. "Patiënten met eczeem moeten ook vermijden om te veel te baden en de huid goed gehydrateerd te houden met crèmes en zalven," zegt dr. Hevia.

Heb je eczeem? Welke huidverzorgingsproducten gebruikt u?

Aanbevolen: