Australië verlaagt de financiering aan ouders die geen kinderen willen vaccineren
Australië verlaagt de financiering aan ouders die geen kinderen willen vaccineren

Video: Australië verlaagt de financiering aan ouders die geen kinderen willen vaccineren

Video: Australië verlaagt de financiering aan ouders die geen kinderen willen vaccineren
Video: 27-04-2021 - middagvergadering (BUI) 2023, Oktober
Anonim

In een krachtige boodschap aan anti-vaxxers heeft de Australische overheid aangekondigd dat ouders die weigeren hun kinderen te vaccineren niet langer in aanmerking komen voor door de overheid gesponsorde sociale uitkeringen of kortingen voor kinderopvang. NPR meldt dat premier Tony Abbott zei dat de regering "een maas in de wet" sloot die betalingen van 15.000 Australische dollars ($ 11.500 USD) zou stoppen voor ouders die schoten overslaan.

Net als in de Verenigde Staten, is het aantal "gewetensbezwaarden" die niet-medische redenen beweren voor niet-vaccineren de afgelopen jaren gestegen. Momenteel wordt 90% van de Australische kinderen gevaccineerd tegen ziekten als mazelen, bof en rubella. Ongeveer 40.000 kinderen zijn nu vrijgesteld, wat net zo eenvoudig is als het laten ondertekenen van een formulier van één pagina door een arts die een persoonlijk, filosofisch, religieus of medisch bezwaar claimt.

DeSydney Morning Herald meldde dat kinderopvang en medische organisaties achter het besluit van de regering staan.

Premier Abbott heeft verklaard:

"Ouders die hun kinderen vaccineren, moeten erop kunnen vertrouwen dat zij hun kinderen naar de kinderopvang kunnen brengen zonder de angst dat hun kinderen het risico lopen een ernstige of potentieel levensbedreigende ziekte op te lopen vanwege de gewetensbezwaren van anderen," zei Abbott. "De regering maakt zich grote zorgen over het risico dat dit vormt voor andere jonge kinderen en de bredere gemeenschap."

LEES MEER: Een open brief tegen beroemdheden tegen Vaccinatie: Shut Up. Nu.

Aanbevolen: