Het roken van e-sigaretten maakt het moeilijker om te stoppen met roken
Het roken van e-sigaretten maakt het moeilijker om te stoppen met roken

Video: Het roken van e-sigaretten maakt het moeilijker om te stoppen met roken

Video: Het roken van e-sigaretten maakt het moeilijker om te stoppen met roken
Video: 5 manieren waarop stoppen met roken je uitstraling verbetert 2023, Oktober
Anonim

Sinds hun conceptie zijn e-sigaretten aangeprezen als een veilige manier voor rokers om de ongezonde gewoonte te schoppen. De medische gemeenschap heeft zich afgevraagd hoe veilig ze echt zijn, en wijst op de onveilige chemicaliën die gebruikers nog steeds inhaleren als ze 'verdampen'. Maar nu onthult een studie dat e-sigaretten het eigenlijk wel kunnen.hardervoor rokers om te stoppen, in plaats van te helpen.

Gepubliceerd online in de American Journal of Public Health, volgde de studie UC San Diego School of Medicine 1.000 rokers een jaar lang. Ze ontdekten dat, in tegenstelling tot wat zij - en vrijwel alle anderen - aannamen, rokers met e-sigaretten minder succesvol waren in het stoppen. Gebruikers van e-sigaretten hadden 49 procent minder kans om minder sigaretten te gebruiken en 59 procent minder vaak te stoppen, vergeleken met rokers die nooit op elektronisch overschakelden.

"We hebben verdere studies nodig om te kunnen verklaren waarom ze niet kunnen stoppen", zegt Wael Al-Delaimy, M.D., Ph.D., professor en hoofd van de afdeling Global Public Health bij het Department of Family Medicine and Public Health van UC San Diego. "Een hypothese is dat rokers een verhoging van de nicotinedosis krijgen door e-sigaretten te gebruiken." Hoewel e-cigs worden toegejuicht vanwege hun gebrek aan tabak, bevat het mengsel van dubieuze verbindingen en deeltjes die ze bevatten meestal aërosol nicotine, volgens een vrijlating van het UC San Diego Health System.

Om toe te voegen aan het alarmerende e-cig nieuws, The Washington Post meldde deze week dat het aantal middelbare en e-studenten met e-sigaretten is verdrievoudigd van 2013-2014. Sterker nog, ze roken meer e-cigs dan reguliere.

Hoewel velen kunnen beweren dat e-sigaretten op zijn minst veiliger zijn dan gewone sigaretten, is er nog steeds veel verkeerde informatie beschikbaar voor consumenten die proberen gezonder te kiezen. Vanzelfsprekend is het gezondste om te stoppen met beide, en nu we weten dat e-cigs het einddoel kunnen hinderen, kunnen consumenten een beter opgeleide keuze maken.

LEES MEER: Zijn E-Cigs veilig? Dr. Oz & Dr. Roizen Weigh In

Aanbevolen: