Kraft Mac 'n Cheese verwijdert synthetische kleurstoffen en conserveermiddelen
Kraft Mac 'n Cheese verwijdert synthetische kleurstoffen en conserveermiddelen

Video: Kraft Mac 'n Cheese verwijdert synthetische kleurstoffen en conserveermiddelen

Video: Kraft Mac 'n Cheese verwijdert synthetische kleurstoffen en conserveermiddelen
Video: Kraft to remove dyes, preservatives from mac and cheese recipe 2023, Oktober
Anonim

Bekend als de ultieme comfort food cuisine, zal Kraft mac & cheese een grote verandering aanbrengen in hun populaire diners: het bedrijf kondigde in een persbericht aan dat ze uiterlijk in januari 2016 conserveringsmiddelen en kunstmatige kleurstoffen van hun iconische mac'n-kaas zullen verwijderen.

Volgens CBS News beloofde Kraft om de kunstmatige kleurstoffen van het beruchte fluorescent-oranje poeder te verwijderen en deze te vervangen door natuurlijk geproduceerde kleurende ingrediënten zoals paprika, annatto en kurkuma. (Ze hebben de kleuring al verwijderd uit meer kindgerichte pakketten macarons, zoals de SpongeBob- en Teenage Mutant Ninja Turtles-vormen.) Het bedrijf voegde eraan toe dat de "iconische blauwe doos" gewoon een gezondere herformulering zal hebben, maar de smaak blijft ongewijzigd.

Deze beslissing komt na het verhogen van consumentenklachten over het bedrijf, zoals voedselactivist Vani Hari in haar blog, foodbabe.com. Hari's Change.org-petitie spoorde het bedrijf aan om kunstmatige kleurstoffen te verwijderen die schadelijk kunnen zijn voor het eten. Na Kraft's recente aankondiging deelde de voedselactiviste haar opwinding over verandering op haar meest recente blogpost.

Kraft benadrukte dat ze naar consumenten luisterden. "We hebben thuisgezinnen ontmoet en gezien hoe ze Kraft Mac & Cheese bereiden in hun keukens. Ze vertelden ons dat ze zich goed willen voelen over het voedsel dat ze eten en hun gezin van dienst zijn, inclusief alles van verbeterde voeding tot eenvoudigere ingrediënten, "zei Triona Schmelter, Vice President van Marketing, Meals, zei in hun meest recente persbericht.

Deze verandering voor een gezondere maaltijd is niet helemaal nieuw voor Kraft. Eerder in 2014 lanceerde het bedrijf Kraft Mac & Cheese Boxed Shapes met zes gram volle granen per portie, verminderd verzadigd vet met 25% en geen synthetische kleuren.

Al met al zijn we enthousiast voor deze gezonde verandering … hoewel als we eerlijk zijn, we die feloranje kleur die we ons herinneren uit onze kindertijd misschien missen.

Aanbevolen: