Update: Blue Bell roept alle ijsjes terug na uitbraak van Listeria
Update: Blue Bell roept alle ijsjes terug na uitbraak van Listeria

Video: Update: Blue Bell roept alle ijsjes terug na uitbraak van Listeria

Video: Update: Blue Bell roept alle ijsjes terug na uitbraak van Listeria
Video: 2022 LONG r/MaliciousCompliance Compilation #002 2023, Oktober
Anonim

Update, 4/21/15: Blue Bell herinnert zich vrijwillig 100% van haar producten nadat een listeria-uitbraak werd gevonden in twee dozen ijs, volgens deNew York Times. Het ijs, dat internationaal en in 23 nationale staten wordt verkocht, kan bij kinderen en ouderen verzwakte immuunsystemen, koorts, hoofdpijn, diarree en zelfs dodelijkheid veroorzaken als ze met de bacteriën worden besmet.

"Dit is een complexe en aanhoudende, multistate uitbraak van listeriose die optreedt gedurende een langere periode van meerdere jaren," legde het rapport Centre for Disease control uit. Blue Bell blijft onzeker hoe de bacteriën voor het eerst zijn geïntroduceerd.

Blue Bell-CEO en president Paul Kruse publiceerden een videoverklaring om klanten ervan te verzekeren dat Blue Bell binnenkort weer in de schappen zou verdwijnen. "We zijn diepbedroefd over deze situatie en bieden onze excuses aan al onze trouwe fans en klanten van Blue Bell," zei Kruse. "Onze hele geschiedenis gaat over het maken van het allerbeste ijs van de hoogste kwaliteit en we doen er alles aan om dit probleem op te lossen … IJs mag nooit een reden tot bezorgdheid zijn."

Oorspronkelijke bericht op 4/8/2015:

Drie ounce bekers Blue Bell Ice Cream worden geserveerd in scholen en cafetaria's in 20 Amerikaanse staten. CNN meldt nu dat Blue Bell het ijs oproept en de fabriek in Broken Arrow, Oklahoma, sluit vanwege mogelijke listeria-besmetting.

Infectie door de bacterie listeria monocytogenes (listeriose) kan dodelijk zijn voor kinderen, ouderen en mensen met een verzwakt immuunsysteem, maar zelfs gezonde volwassenen kunnen koorts, hoofdpijn en diarree hebben. Listeria kan zwangere vrouwen ook het risico geven op een miskraam of doodgeboorte. Het Center for Disease Control meldt dat er het afgelopen jaar drie doden zijn gevallen, allemaal in Kansas, die mogelijk verband hielden met listeria in Blue Bell-producten. Bovendien werden vijf mensen in Kansas in het ziekenhuis opgenomen nadat ze ziek waren geworden door het eten van het ijs.

De recall betreft de drie ounce, pint en half gallon Blue Bell-bakken met verschillende smaken, die kunnen worden geïdentificeerd aan de hand van de codedatum op de bodem van de doos. Smaken omvatten regenboog sherbert, bananenpudding, muntchocoladechips, vanille, Nederlandse chocolade, boterkruiden en meer. (De exacte productvermeldingen zijn te vinden op de Blue Bell-website.)

Volgens CNN is dit de vierde keer dat Blue Bell actie heeft ondernomen vanwege een uitbarsting van listeria in een ziekenhuis in Kansas dat het ijs van het bedrijf serveerde.

Het Center for Disease Control beveelt aan dat klanten geen Blue Bell-producten eten die zijn gemaakt in de vestiging in Oklahoma.

LEES MEER: Kraftpapier herinnerde meer dan 6 miljoen dozen Mac'N'Cheese

Aanbevolen: