Inhoudsopgave:

Hoe de juiste stichting te kiezen
Hoe de juiste stichting te kiezen

Video: Hoe de juiste stichting te kiezen

Video: Hoe de juiste stichting te kiezen
Video: Zo kies je ALTIJD het goede PROFIEL | De waarheid over PROFIELKEUZE 2023, September
Anonim
Foundation is een must voor een vlekkeloze huid. Het bereidt je huid voor op make-up, egaliseert de huidskleur en verbergt rimpels, fijne lijntjes en gebreken. Maar met zoveel opties op de markt, hoe weet u welk type foundation het beste voor u is? Hier zijn een paar tips om u te helpen bij het maken van de juiste keuze:
Foundation is een must voor een vlekkeloze huid. Het bereidt je huid voor op make-up, egaliseert de huidskleur en verbergt rimpels, fijne lijntjes en gebreken. Maar met zoveel opties op de markt, hoe weet u welk type foundation het beste voor u is? Hier zijn een paar tips om u te helpen bij het maken van de juiste keuze:

Bepaal de behoeften van uw huid

Om erachter te komen wat voor soort foundation het beste bij u past, moet u de behoeften van uw huid en uw persoonlijke voorkeuren bepalen. Stel uzelf deze vragen: is uw huid in goede staat? Hoeveel dekking heb je nodig? Wilt u een vloeistof- of een poederstichting? Gebruik je het met je vingers of met een borstel of spons?

Denk aan uw omgeving en klimaat

Uw omgeving kan ook uw keuze van stichting beïnvloeden. Als je ergens warm woont, kies je een stichting met SPF erin. U kunt ook waterdichte make-up willen. Kies in de zomer, wanneer je wordt gebruind, voor een donkerdere foundation. Als u in een kantoor werkt, kan de airconditioning uw huid uitdrogen, dus kies een hydraterende formule.

Bepaal je huidtype

Verschillende huidtypes hebben verschillende problemen en hebben verschillende formules nodig:

Droge huid heeft een romige en hydraterende foundation nodig. Kies een op olie gebaseerde getinte moisturizer voor lichte dekking of een op olie gebaseerde crème of vloeibare foundation voor zwaardere dekking. Poeders drogen de huid uit terwijl matte afwerkingen de droge huid dof maken. Vette of gemengde huid heeft een op water gebaseerde, olievrije en niet-comedogene foundation nodig. Kies er een met een matte of poederachtige afwerking. Gecombineerde huid heeft een foundation nodig die zowel olievrij als hydraterend is. Normale huid heeft een lichte, doorschijnende foundation of een zwaardere matte foundation nodig, afhankelijk van de staat. Gevoelige huid heeft een olievrije, niet-comedogene, geurvrije foundation nodig.

Bepaal de ondertoon van je huid

De ondertoon van je huid kan warm of koel zijn. De ondertoon van de foundation moet erbij horen, anders ziet je huid er onnatuurlijk uit.

Koele huidtinten zijn bleek met roze ondertonen, met aderen die blauw van kleur lijken en de neiging hebben om in de zon te branden. Warme teint hebben gele, olijfkleurige en donkere ondertonen, aderen lijken groen van kleur en worden gemakkelijker bruin. Een gele basis zal geschikt zijn voor de meeste vrouwen.

Kies de juiste schaduw

De kleur van foundation zou precies in je huid moeten passen. Stichting zou niet zichtbaar moeten zijn. Als je het helemaal kunt zien, dan is de kleur verkeerd. Gebruik bij het winkelen voor foundation geen make-up en neem altijd een kleine handspiegel mee, zodat u de schaduw onder natuurlijk licht kunt controleren. Vertrouw niet op de bliksem in de winkel, want de kleur kan er compleet anders uitzien als je het licht inloopt. Schuif ook in de winkel een kleine hoeveelheid foundation op de kaaklijn en kijk of deze perfect bij je natuurlijke huidskleur past.

Hoeveel dekking heb je nodig?

Als je nodig hebt minimale dekking, kies voor een getinte moisturiser, een pure vloeibare foundation of een minerale foundation. Als je wilt zwaardere dekking, kies een foundation voor poeder, plakken of creme.

Soorten foundation

Cream foundation: het heeft een dikkere en zwaardere consistentie. Het is geweldig voor mensen met een droge of gecombineerde huid omdat het ook hydrateert. Vloeibare foundation: het is snel en gemakkelijk aan te brengen en geeft je huid een natuurlijke, pure en gladde uitstraling. Minerale fundering: het bevat natuurlijke mineralen die in de aarde worden gevonden en mist chemicaliën, conserveringsmiddelen en kleurstoffen. Het kan een lichte tot volledige dekking bieden. Het is geweldig voor de vette en voor acne gevoelige huid, omdat het de poriën en de gevoelige huid niet verstopt, omdat het minder potentieel irriterende ingrediënten bevat. Mousse foundation: het is een crème foundation met een geklopte consistentie. Het vestigt zich niet in fijne lijnen. Poeder foundation: het is geweldig voor mensen met een zeer vette huid, omdat het poeder de olie opzuigt en een vettig voorkomen voorkomt. Breng het aan met een droge spons voor een zuivere dekking, of nat voor een zwaardere. Spray foundation: het wordt geleverd in een spuitbus en kan op een spons of rechtstreeks op de huid worden gespoten. Het is gemakkelijk aan te brengen. Stick foundation: het is een fundament en een concealer in één. Het is gemakkelijk te gebruiken en geweldig voor bijwerkingen. Het is zwaarder dan poeder. Gekleurde moisturizer: het is een gekleurde moisturizer en werkt als vloeibare foundation. Het geeft de huid een gezonde glans en zorgt voor een lichte dekking.

Welk type foundation gebruik jij?

Aanbevolen: