Moet je gaan Macrobiotisch?
Moet je gaan Macrobiotisch?

Video: Moet je gaan Macrobiotisch?

Video: Moet je gaan Macrobiotisch?
Video: "Common Problems of Longtime Macrobiotic Practitioners" 2023, December
Anonim

Ongeacht hoe u uw eerste stappen zet in de macrobiotische levensstijl - of het nu via een wellness-retraite is of alleen leert - het maken van een geleidelijke overgang is de sleutel. Als u kiest voor een wellness-retraite, zoals de SHA Wellness Clinic, stelt Kenneth Prange, de macrobiotische expert van de SHA Wellness Clinic, voor om een dagboek bij te houden van de maaltijden en medicinale thee die wordt genuttigd tijdens uw verblijf. Hij voegt eraan toe: "Let op de effecten die ze op je lichaam hebben. Gebruik deze informatie en probeer 30 procent hiervan over een langere periode in uw levensstijl over te nemen. Deze aanpak is effectiever dan proberen om onmiddellijk te converteren waar fouten onvermijdelijk zijn."

De voors:

Meer energie De meeste voorstanders van het macrobiotische dieet merken een toename van energie gedurende de dag.

Gewichtsverlies "Orgelsystemen creëren geleidelijk een gezonde symbiose van metabole functies. Na verloop van tijd keert het lichaam van een persoon terug naar zijn ideale gewicht. Gemiddeld gewichtsverlies voor mannen zou ongeveer 6,6 pond per week kunnen zijn en voor vrouwen ongeveer 5,5 pond per week, "verklaart de macrobiotische expert van SHA Wellness Clinic Kenneth Prange.

Beheert gezondheidscondities Celebrity voedingsdeskundige Paula Simpson zegt dat, omdat het macrobiotische dieet weinig vet, cholesterol, suiker en natrium bevat en rijk is aan vezels, antioxidanten en complexe koolhydraten, het aandoeningen als hoge bloeddruk, ontsteking, obesitas en slechte spijsvertering onder controle houdt.

Voorkomt ziekte Het eten van een niet-zuur dieet helpt een neutrale pH te behouden, wat kan resulteren in minder ziekteverwekkende ontstekingen in het lichaam.

Elimineert toxines Bruine rijst, volle granen en gierst zijn natuurlijke ontgifters en geven onzuiverheden vrij uit het lichaam.

De nadelen:

Potentiële vitamine B12-problemen Macrobiotische expert Gabriele Kushi zegt dat er enige bezorgdheid kan zijn voor een vitamine B12-tekort als je ervoor kiest om dierlijk voedsel te vermijden. "Je kunt het zo nu en dan hebben, maar als je vlees eet, breng het dan in evenwicht met een overvloed aan groenten."

Niet altijd gemakkelijk Winkelen voor macrobiotisch voedsel kan moeilijk zijn, omdat ze moeilijk te vinden kunnen zijn. "Supermarkten beginnen ze op te slaan. Ze leggen nog niet overal een plank neer ", zegt macrobiotische expert Denny Waxman.

Aanbevolen: