5 Oorzaken van volumeverlies
5 Oorzaken van volumeverlies

Video: 5 Oorzaken van volumeverlies

Video: 5 Oorzaken van volumeverlies
Video: Elsa | Volumeverlies gezicht | Van Rosmalen Kliniek 2023, December
Anonim

We hebben allemaal verschillende graden van vet in onze gezichten en een veelvoud aan factoren kan veranderingen in deze vetcompartimenten veroorzaken. "Volume verlies treedt op als gevolg van geleidelijke veranderingen in het uiterlijk van het vet," zegt Littleton, CO, gezicht plastisch chirurg Brent Smith, MD. "Er is een verlies zowel oppervlakkig als op een dieper niveau dat gepaard gaat met veroudering."

1. Yo-Yo dieet en extreme oefeningenVet van je lichaam houden is geen eenvoudige taak, omdat het lichaam niet kan zeggen waar het af te vallen en waar het te houden. Dus zelfs als u een specifiek deel van het lichaam wilt 'spottrainen', kunt u uiteindelijk ook de hoeveelheid vet in uw gezicht verminderen. "De ups en downs van het terugkerende dieet veroorzaken een strekking van de ligamenten die de weefsels van het gezicht ondersteunen. Dit kan resulteren in een verlies van elasticiteit en volume, wat een verouderingseffect bevordert ", zegt Dr. Smith. Een gebrek aan gezichtsvetheid wordt vaak gezien bij enthousiaste sporters en hardlopers omdat ze consequent een hoog aantal calorieën verbranden - volumeverlies is vaak duidelijk, zelfs als ze een gezond gewicht hebben. "Ze kunnen zich gezond voelen, maar ze zien er vaak ouder uit dan ze in werkelijkheid zijn", zegt La Jolla, CA, plastisch chirurg Robert Singer, MD.

2. Overmatige blootstelling aan de zonHoewel vetverlies niet direct afhankelijk is van UV-stralen, is het belangrijk om uw huid tegen de zon te beschermen. "Als u niet dagelijks SPF draagt, versnelt de zon de afbraak van collageen en elastine in de huid. Wanneer collageen en elastine niveaus van slechte kwaliteit zijn, wordt de conditie van de huid aangetast en kan het vetverlies worden geaccentueerd ", zegt New Yorkse plastisch chirurg Alan Matarasso, MD.

3. Hormonale veranderingenVrouwelijke hormonen, namelijk oestrogeen, zijn gedeeltelijk verantwoordelijk voor veranderingen in de hoeveelheid en de kwaliteit van het vet. Naarmate de hormoonspiegels beginnen te dalen, kan het vet uitdunnen.

4. Te dun van een frameHet is mogelijk om te mager te zijn. Wanneer dat het geval is, zal het verouderingsproces nog meer van je vijand worden dan je vriend. De reden: een van nature dun gezicht heeft in het begin te weinig natuurlijk vet en na verloop van tijd beginnen de inherente hoeveelheden vet te verminderen, waardoor een extreem verwilderd uiterlijk ontstaat.

5. Teruglopende bottenMet de leeftijd verliezen we natuurlijk de botmassa in het gezicht. De spieren beginnen ook enigszins te atrofiëren. Deze veranderingen veranderen de onderliggende structuur van het gezicht en kunnen ervoor zorgen dat de jukbeenderen en middenvlak in elkaar klappen (de effecten worden meestal pas later in het leven vastgehouden). "Het is merkbaar in de 70- tot 80-jarige patiënt en terwijl het zeer variabel is, gebeurt de meerderheid van de resorptie rond de neus en in het centrale gezicht," zegt Chicago plastisch chirurg Julius Few, MD.

Aanbevolen: