Een Top-Selling Rodan + Fields-product staat tegenover een ernstig rechtszaak
Een Top-Selling Rodan + Fields-product staat tegenover een ernstig rechtszaak

Video: Een Top-Selling Rodan + Fields-product staat tegenover een ernstig rechtszaak

Video: Een Top-Selling Rodan + Fields-product staat tegenover een ernstig rechtszaak
Video: Popular cosmetics company faces lawsuit over lashes 2023, December
Anonim

Een bericht gedeeld door Rodan + Fields (officieel) (@rodanfields) op

Nog maar een paar dagen geleden, Rodan + Fields, het supercharged op social media gebaseerde huidverzorgingsimperium opgericht door dermatologen Drs. Katie Rodan en Kathy Fields, kregen de titel van het nummer één cosmeticamerk in zowel de Verenigde Staten als Noord-Amerika door Euromonitor, een marktonderzoeksbureau. Met een omzet van miljarden dollars en vrouwen van kust tot kust zingen ze hun lof over de huidtransformerende effecten van de multipliersets (Facebook en Instagram voor en na een verdere rit naar huis, waar ze echt werken), het was maar een kwestie van tijd voordat het geliefde merk enige slapte van gebruikers kreeg. Maar dit gaat verder dan normaal trolling op internet waarbij meestal de efficiëntie van het merk wordt ingeperkt, omdat een mogelijk rechtszaak tegen een class-action aan het licht komt.

In 2016 lanceerde Rodan + Fields (oftewel R + F als zijn fans en vertegenwoordigers van multitier-marketingvertegenwoordigers) een van zijn grootste hits tot nu toe, Lash Boost ($ 150). Met keratine, biotine, panthenol, petides en een hele reeks andere ingrediënten, zou het niet-receptplichtige lashproduct naar verluidt in slechts één jaar meer dan $ 200 miljoen aan verkopen genereren.

Terwijl sommige gebruikers, zoals de vier aanklagers die het pak naar voren brachten, beweerden dat ze reacties ervoeren na gebruik van het product, waaronder "hobbels op de ogen, schilferige vlekken, verbranding, zwelling, korstvorming en pijn, onder andere dingen" en ook beweerde "bedrieglijke etikettering" en onwettige marketing "van Lash Boost, en dat R + F" de schadelijke bijwerkingen van een ingrediënt in hun Lash Boost-product niet openbaarde, "hebben gepost op beautyforums en blogs die Lash Boost hun ogen geïrriteerd of ontwikkelen verkleuring langs de wimperlijn, en velen hebben toegegeven dat ze zo verslaafd zijn aan de wimperverlengende voordelen van het product dat ze de gewoonte niet kunnen verbreken, wat er ook gebeurt. Het is gewoon zo goed. (Ik kan dit uit de eerste hand bevestigen. Sinds het gebruik ervan zijn mijn wimpers zo groot geworden dat ze letterlijk het laagste punt van mijn wenkbrauwen bereiken en het moeilijk is om mijn mascara op mijn oogleden te laten smeren vanwege tips die zo lang zijn ).

Het ingrediënt in kwestie is hier isopropyl-cloprostenaat, dat te vinden is op de ingrediëntenlijst van talrijke producten die beweren de wimpers te verbeteren en te conditioneren. Ondanks het uitgebreide gebruik heeft de werkzame stof in twijfel, die niet door de FDA is goedgekeurd als een medicijn, een enigszins controversieel track record gehad (isopropyl-cloprostenaat valt onder de strengere cosmetische richtlijnen van Canada en daarom is Lash Boost daar niet beschikbaar). In het verleden waren andere schoonheidssoorten die wimperproducten met het ingrediënt verkochten onder vuur genomen door FDA-waarschuwingen over mogelijke ernstige bijwerkingen - irritatie, veranderingen in iriskleur, ontsteking en zelfs veranderingen in de oogdruk - waardoor veel fabrikanten gedwongen werden hun producten opnieuw te formuleren, hoewel verschillende maak nog steeds gebruik van isopropyl-cloprostenaat. Terwijl andere merken beweerden langer te groeien, betere wimpers, die ongevraagde aandacht van de FDA aantrokken en het ingrediënt onder intense analyse brachten, doet Lash Boost dat niet. Op de R + F-website wordt het product op de markt gebracht om 'het uiterlijk van weelderige, langer uitziende wimpers' te krijgen met een formule die 'het uiterlijk van het wimpervolume en -lengte verbetert'.

In reactie op de claims heeft een vertegenwoordiger van R + F Racked.com de volgende verklaring verstrekt:

Het bedrijf ontkent krachtig de aantijgingen in de Klacht en staat achter de veiligheid en werkzaamheid van Lash Boost. We gaan de details van onze juridische verdediging voor de rechter laten spelen. Lash Boost is bedoeld voor gebruik als een cosmetisch middel en als zodanig is consequent geadverteerd als het verbeteren van het uiterlijk van wimpers. Zoals met elk cosmetisch product, kan Lash Boost bij sommige gebruikers irritatie veroorzaken, vooral als het verkeerd wordt gebruikt. R + F biedt duidelijke aanwijzingen aan gebruikers, inclusief mensen die irritaties ervaren. Veel van de beschuldigingen hebben betrekking op niet-gerelateerde producten, inclusief receptproducten met verschillende ingrediënten en formuleringen.

Uiteraard bevatten zowel de productverpakking als de landingspagina van Lash Boost expliciete details in de gebruiksaanwijzing en het waarschuwingslabel.

Waar dit allemaal uit zal komen is onbekend, en het is waarschijnlijk te vroeg om te vertellen. Maar het is niet de eerste keer, en waarschijnlijk niet de laatste keer, dat lash-boosters een microscopisch onderzoek van deze aard ervaren.

Aanbevolen: