Waarom Acupressure Mats het volgende grote ding is voor pijnmanagement
Waarom Acupressure Mats het volgende grote ding is voor pijnmanagement

Video: Waarom Acupressure Mats het volgende grote ding is voor pijnmanagement

Video: Waarom Acupressure Mats het volgende grote ding is voor pijnmanagement
Video: Trying an ACUPRESSURE mat for PAIN (*it worked...and hurt!) 2023, December
Anonim

We kunnen allemaal moe zijn van producten met een beroemdheidscertificering, omdat sommige energiedranken met een ster en wondercrèmes ons totaal verbijsterd hebben achtergelaten. Maar we zullen onze nieuwsgierigheid niet ontkennen wanneer we het hebben vernomen dat Miranda Kerr een grappig uitziende acupressuurmat onderschrijft, een hulpmiddel voor de gezondheid dat ze helpt bij het verlichten van rugpijn en natuurlijk het energieniveau verhoogt.

Ik ben geobsedeerd door mijn #SPOONK ACUPRESSURE MAT. Het voelt zo goed! De kleine spikes stimuleren de bloedsomloop en helpen me de rest van de dag weer energie te krijgen. Ze komen zelfs in reisformaat, dus neem ik er overal een mee naar toe. Ik poets in de auto, in het vliegtuig, terwijl ik aan het werk ben … Het is zo een gemakkelijke manier om spierspanning vrij te maken en stress te verminderen, waardoor ik me mentaal en fysiek beter voel. Het voelt als een mini-meditatie! #feelit Ik vind het zo leuk dat ik een partnerschap heb aangegaan met #Spoonk om je 10% korting te geven! Gebruik kortingscode MIRANDAK bij het uitchecken ☺️ (link in bio) https://www.amazon.com/dp/B00GEN1HIQ

Een foto geplaatst door Miranda (@mirandakerr) op

Normaal gesproken zijn we geneigd om het hele ding weg te schrijven als een andere door gezondheid gevoede gezondheidsdrama, maar sommige gewaardeerde wellness-experts zeggen dat het meer is dan alleen een modegril, omdat regelmatig gebruik van dergelijke matten naar verluidt een betere slaap bevordert en een minder dure kost is alternatief voor acupunctuurbehandelingen.

Om te bepalen of acupressuurmatten allemaal hype zijn of eigenlijk de echte deal zijn, vroegen we gezondheids- en welzijnsexperts om ons te informeren over de ins en outs van de recente trend. Benieuwd hoe je dit zelf kunt uitproberen? Hier is alles wat u moet weten over acupressuurmatten voordat u er daadwerkelijk een koopt.

Wat is het?In tegenstelling tot je gemiddelde yogamat worden acupressuurmatten meestal gebruikt om rugpijn te verlichten, omdat de niet-giftige plastic spikes van de mat stevig in drukpunten drukken en spanning en spierpijn verlichten. En terwijl matten als deze opduiken bij Whole Foods en online retailers, zegt Bed of Nails oprichter Carina Tannenberg dat de acupressuurtraditie niet helemaal nieuw is, omdat de praktijk zelf al duizenden jaren bestaat.

"Geïnspireerd door een eeuwenoude Indiase geneeswijze wordt verondersteld dat het bed van nagels al duizenden jaren bestaat", zegt Tannenberg. "Vandaag is het opnieuw uitgevonden in een meer moderne vorm met duizenden niet-giftige plastic spikes die onschadelijk zijn voor de huid."

Image
Image

Het was echter pas in de vroege jaren 00 toen acupressuurmatten meer mainstream werden. Benjamin Buada, president van acupressuurmatbedrijf HeavenlyMats, verklaart dat matten in Zweden eerst populair werden en dat hun populariteit kort daarna in Europa explosief groeide.

Acupressuurmatten waren hier niet populair in de Verenigde Staten totdat ze media-aandacht kregen van invloedrijke persoonlijkheden zoals Dr. Oz. "Acupressure matten kregen een enorme boost toen Dr. Oz hen op zijn show liet zien", zegt Buada. "Hij toonde ook de voordelen van het gebruik van acupressuurmatten, inclusief gewichtsverlies."

De voordelenAfgezien van het verlichten van spierpijn en spanning, merkt Buada dat matten kunnen helpen met andere aandoeningen zoals stress, angst en migraine. Daarnaast stelt gediplomeerd fysiotherapeut Dr. Scott Weiss dat regelmatig gebruik van dergelijke hulpmiddelen ook extra voordelen biedt, zoals betere slaap en verbeterde circulatie.

"Regelmatig gebruik van matten helpt ook bij het bevorderen van ontspanning, betere slaap en het verbeteren van de bloedcirculatie", zegt hij.

Hoe uw mat te gebruikenHoewel acupressuurmatten er behoorlijk intimiderend uitzien, zijn ze niet erg ingewikkeld om te gebruiken. Tannenberg raadt u aan uw mat ongeveer 10 tot 20 minuten te leggen. Dit kan eenvoudig op de vloer of op uw bed worden gedaan.

"Je kunt je mat gebruiken om spieren en gewrichten op te warmen, of om stress, rugpijn, spanningen of slaapproblemen te verlichten," zegt ze. "Regelmatig gebruik van de mat helpt de bloedcirculatie te verhogen."

Staan op je mat wordt ook aangemoedigd, zoals Buada zegt dat sommige gebruikers graag op de mat gaan staan om drukpunten in de voeten te stimuleren. Maar bedenk dat er geen echte vaardigheid of expertise is om uw mat te gebruiken, zoals Dr. Weiss uitlegt dat het het beste is om langzaam te starten en de positie te vinden die het beste bij u past.

"Ga gewoon op de mat liggen, beweeg er niet in en ontspan er niet in", zegt Dr. Weiss. "Het is aan te raden om een paar minuten te beginnen, maar uiteindelijk kan de duur ervan met de tijd toenemen. Voor degenen die specifieke gebieden hebben die hen pijn bezorgen, of gewoon iets nieuws willen ervaren, is het raadzaam om verschillende posities op de mat te proberen."

Is het beter dan acupunctuur? Acupressuurmatten zijn aantoonbaar minder duur dan acupunctuurbehandelingen (matten kunnen gemakkelijk online worden gevonden voor minder dan $ 100). Maar terwijl ze beschikken over een goedkoper prijskaartje, vinden medische professionals zoals gelicentieerde acupuncturist Joel Granik dat matten uw acupunctuur helemaal niet moeten vervangen. In tegenstelling tot matten doorboren acupunctuurbehandelingen in de praktijk de huid en komen ze direct in de spier, waardoor ze veel effectiever worden.

"Acupunctuur gaat over het richten en aanpassen van behandelingen voor je behoeften, terwijl acupressuurmatten overal op drukken, zodat ze alle punten op je rug raken", zegt Granik. "Acupressuurmatten moeten tussen de sessies worden gebruikt om de voordelen van acupunctuur te vergroten."

Werkt het echt? Met claims van verbeterde slaap en verhoogde circulatie door het hele lichaam, is de aantrekkingskracht van acupressuurmatten beslist buitengewoon.Maar ondanks de goedkeuringen van supermodellen en mediapersoonlijkheden, vindt Dr. Weiss dat tools als deze een verschil kunnen maken voor iedereen die zich met chronische pijn bezighoudt. En omdat ze veel kostenefficiënter blijken te zijn dan professionele behandelingen, kunt u deze matten overal en altijd gebruiken.

"Acupressuurmatten zijn effectief en helpen echt bij het verlichten van spierspanning en ongemak", zegt Dr. Weiss. "En nog beter nieuws is dat acupressuurmatten aanzienlijk goedkoper zijn dan elke keer geld uitgeven aan een professionele behandeling."

Aanbevolen: