Wat het betekent als je uitslag krijgt op je hoofdhuid
Wat het betekent als je uitslag krijgt op je hoofdhuid

Video: Wat het betekent als je uitslag krijgt op je hoofdhuid

Video: Wat het betekent als je uitslag krijgt op je hoofdhuid
Video: De soa die bijna iedereen krijgt 2023, September
Anonim

Heb je ooit je hoofdhuid gekrast en iets gevoeld dat leek op een puistje? Niet het meest glamoureuze onderwerp van discussie hier, maar het is verrassend een vraag die we vaak worden gesteld: "Kan ik puistjes op mijn hoofdhuid krijgen?" Het antwoord is ja, maar vaker wel dan niet, het is helemaal geen puistje. Hier leggen de experts uit.

Volgens Delray Beach, FL, dermatoloog Janet Allenby, MD, is acne op de hoofdhuid een ontstekingsreactie rondom het haar en talg follikels en kan worden veroorzaakt door veel dingen, maar het meest frequent is het hormonale en overmatige talg (olie) productie die zijn de grootste invloeden. "De hoofdhuid kan acne-uitbarstingen hebben, net als het gezicht, maar is minder vaak voorkomend en meestal geassocieerd met meer ernstige vormen van acne," zegt ze. New Yorkse dermatoloog Dendy Engelman, MD, voegt hieraan toe: "Mocht u actuele hoofdhuidacne hebben, dan is de snelste behandeling een injectie met cortisone, die uw dermatoloog kan toedienen."

U mag ook houden van: 9 must-have-producten voor supersteil haar

Wat je denkt dat een acne-vlek is, is misschien iets anders, zoals overtollige olie of een product op je hoofdhuid dat zich kan ophopen en een klein deel van je hoofdhuid kan irriteren, een puistje of een klein korstje nabootsend. Dr. Engelman zegt dat als de oorzaak van je hoofdhuidacne bestaat uit een opeenhoping van product, dode huidcellen of olie die de haarzakjes verstopt, je baat kunt hebben bij het wassen van je haar met een zuiverende shampoo, zoals Moroccanoil Clarifying Shampoo ($ 26), eenmaal week.

De waargenomen vlek kan ook een schilferige plek zijn als gevolg van roos of eczeem. "Schilferige vlekken op de hoofdhuid zijn vaker seborrhea, ook wel hoofdroos, wat ook een opruiend probleem is.Dit is het best te behandelen met vrij verkrijgbare anti-roos shampoos en conditioners", zegt Dr. Allenby. We houden van Phyto Phythéol Oily Hair Purifying Scalp Exfoliating Shampoo ($ 26), die de slechte dingen uit je haar verwijdert en de goede oliën intact houdt, zodat je haar er glanzend en schoon uitziet, niet saai.

Als het schilferige gebied niet weggaat, zegt Dr. Allenby dat het niet moet worden genegeerd omdat het te maken kan hebben met een medische aandoening, zelfs bepaalde kankers, die mogelijk moeten worden aangepakt door een medische professional. "Typisch, als een persoon een laesie op zijn hoofdhuid heeft die eruit ziet en aanvoelt als acne maar geen ernstige acne in het gezicht of de rug heeft, kan dit te wijten zijn aan andere medische ontstekingsaandoeningen en moet deze worden beoordeeld door een dermatoloog."

Aanbevolen: