Studies zeggen dat deze schoonheidsgewoonte meer oplevert
Studies zeggen dat deze schoonheidsgewoonte meer oplevert

Video: Studies zeggen dat deze schoonheidsgewoonte meer oplevert

Video: Studies zeggen dat deze schoonheidsgewoonte meer oplevert
Video: Bestaat God? - Prof. Etienne Vermeersch vs Prof. Rik Torfs 2023, September
Anonim

In een recent gepubliceerd onderzoek in de Journal of Social Stratification and Mobility, onderzoekers Jaclyn Wong van de Universiteit van Chicago en Andrew Penner van de Universiteit van Californië in Irvine testten de "aantrekkelijkheids - inkomensrelatie" om te zien of de aantrekkelijkheid van een persoon een factor is in hoeveel geld zij op het werk verdienen. Bij de test is rekening gehouden met wat aantrekkelijk is en met de tijd die wordt besteed aan make-up en verzorging.

Uit het onderzoek bleek dat mensen (mannen en vrouwen) die vallen aan de "aantrekkelijke" kant van het spectrum gemiddeld 20 procent meer verdienen dan hun tegenhangers. Vooral voor vrouwen had hun "aantrekkelijkheidsfactor", die sterk afhankelijk was van hun make-up- en verzorgingsgewoonten, een grote invloed op hun inkomen.

Je vindt deze misschien ook leuk: 10 Schoonheidstrends Make-upartiesten Really Hate

Nu weet ik niets over u, maar ik draag make-up om te werken. Niet dat ik meer betaald kan krijgen, maar omdat ik er meer zelfvertrouwen en bij elkaar krijg. Als ik het gevoel heb dat ik er beter uitzie, geloof ik dat het zich vertaalt naar beter werk. Celebrity make-up artiest Mary Wiles is het daarmee eens. "Make-up kan ervoor zorgen dat je er gepolijst en zelfverzekerder uitziet en aanvoelt, en vervolgens dat zelfvertrouwen uitstraalt, waardoor anderen ook in jou geloven", zegt ze. "Goed aangebrachte make-up zegt tegen je collega's: 'Ik zorg voor mezelf en doe het goed!' Een rode lip kan zeggen: 'Ik geloof in mezelf en mijn keuzes!'"

Maar moet het aantrekken van make-up echt iets te maken hebben met uw salaris objectief gezien? Aangezien vrouwen al slechts 77 cent op de dollar verdienen op de werkplek in vergelijking met mannen, is dit slechts een hindernis die we moeten overwinnen. Dus of je nu zoals ik bent en 's morgens graag een pop van roze blos wilt hebben om meer wakker te kijken, of je gaat liever de kale, au-naturel route, je moet hoe dan ook beloond worden voor je harde werk.

Aanbevolen: