Dr. Doris Day deelt 5 huidverzorgingstips op het volgende niveau met Huda Kattan
Dr. Doris Day deelt 5 huidverzorgingstips op het volgende niveau met Huda Kattan

Video: Dr. Doris Day deelt 5 huidverzorgingstips op het volgende niveau met Huda Kattan

Video: Dr. Doris Day deelt 5 huidverzorgingstips op het volgende niveau met Huda Kattan
Video: Skincare at Any Age with Dr. Doris Day 2023, December
Anonim

Wat gebeurt er wanneer een van de meest gerenommeerde dermatologen een van de meest invloedrijke persoonlijkheden in schoonheid ontmoet? Huidverzorging magie natuurlijk!

Dat is wat er gebeurde toen de New Yorkse dermatoloog, Doris Day, onlangs met beauty-blogger extrodinare Huda Kattan ging zitten om een video te maken voor het YouTube-kanaal van de blogger in Dubai. Als je denkt dat je steeds weer hetzelfde advies hoort en klaar bent voor een aantal tips op het volgende niveau, dan is deze video iets voor jou. Nadat we Kathan hadden zien uitkijken naar het brein van Dr. Day, slaagden we er in er niet één te vinden vijf huidverzorgingstips die u misschien zullen verbazen.

1. Je handen gebruiken om je gezicht te wassen is niet voldoende.

Bij het bespreken van de ideale huidverzorgingsroutine benadrukte Dr. Day het belang van exfoliatie en diepe reiniging. "Reiniging is de belangrijkste stap in je routine," zei Dr. Day. Ze legde uit dat het belangrijk is om te exfoliëren zonder de huid te veel te stropen. Als je erover hebt nagedacht om een reinigingsborstel in je normale routine in te brengen, raadt Dr. Day het ten zeerste aan. "Reiniging is zo belangrijk," legde ze uit, "en uit onderzoek blijkt dat als je een reinigingsborstel gebruikt, het zoveel beter is dan je handen met water en zeep te gebruiken." Zelfs een siliconen scrubpad of een nat washandje zou een verbetering zijn ten opzichte van het gebruik van je handen om je gezicht te wassen.

2. De zon kan je poriën vergroten.

Als je je zorgen maakt over de poriegrootte, maak je dan klaar voor deze volgende openbaring. "Je kunt je poriën kleiner laten lijken en voorkomen dat ze groter worden", vertelde Dr. Day aan Kattan voordat ze haar (en ons) shockeerde met één oorzaak van poriën die groter werden: de zon. Het blijkt dat blootstelling aan de zon collageen en olie-klieren beschadigt, waardoor de poriën groter worden. Dus hoewel er geen manier is om je poriën volledig te verkleinen, verklaarde Dr. Day, kun je verdere uitbreiding voorkomen door zonnebrandcrème te dragen en zonschade te voorkomen.

3. Misschien beschadigt u uw huid op het werk.

Toen het ging over het belang van zonnebrandcrème, vroeg Kattan of de zonnestralen schade kunnen veroorzaken terwijl je binnen bent. "Soms als je gevoelig bent voor melasma, kunnen de hitte en de TL-verlichting en zelfs je computerscherm [schade veroorzaken]", legde Dr. Day uit. Bovendien kunnen UVA-stralen door glas dringen en collageen afbreken, dus als je op kantoor bent met veel ramen, raadt Dr. Day je aan om voldoende SPF-bescherming te dragen.

4. Je moet nooit een gezichtsbehandeling krijgen voor een groot evenement.

Kattan vroeg ook naar de beste manier om je huid voor te bereiden op een aankomend evenement. Verrassend genoeg adviseert Dr. Day het rustig aan te doen en vast te houden aan je normale routine. 'Het belangrijkste als je een belangrijke gebeurtenis voor de boeg hebt, is om je routine te houden,' zei ze. Het is logisch als je erover nadenkt. Er is een begrijpelijke drang om je routine in overdrive te trappen om er op je best uit te zien, maar de waarheid is dat als je huid het goed doet met het normale regime, er geen reden is om het risico te nemen dat het van streek raakt. Dr. Day waarschuwde ervoor geen gezichtsbehandeling te krijgen of iets extreems te doen voor een grote gebeurtenis, omdat uw huid na afloop tijd nodig heeft om te genezen. In plaats daarvan adviseerde ze drinkwater, hydrateerde en ontspande om op stress gebaseerde puistjes te voorkomen.

5. Je moet al je maaltijden binnen een periode van 12 uur opeten.

Dr. Day benadrukte het belang van voeding als het erom gaat uw huid er op zijn best uit te laten zien. "Probeer zoveel mogelijk binnen een etmaal van twaalf uur te eten," zei ze. Dus als je om 8:00 uur ontbijten eet, moet je ernaar streven om voor 20:00 uur klaar te zijn om te eten. Dr. Day zei dat dit helpt om je circadiane ritme en je metabolisme te reguleren, wat de tekenen van veroudering helpt bestrijden. Ze verwees naar een onderzoek waarin muizen die binnen dit 12-uursraam aten gezond bleven, zelfs als ze een ongezond voedingspatroon aten en niet trainden. Dus hoewel het belangrijk is om ook gezond te sporten en te eten, zei Dr. Day natuurlijk dat het uitermate belangrijk is om vast te houden aan een routine. We voelen hier een patroon.

Zie het volledige interview hieronder:

Aanbevolen: