Shame on the Shamers: hoe je Fat Shaming, Skinny Shaming en Everything In Between kunt bestrijden
Shame on the Shamers: hoe je Fat Shaming, Skinny Shaming en Everything In Between kunt bestrijden

Video: Shame on the Shamers: hoe je Fat Shaming, Skinny Shaming en Everything In Between kunt bestrijden

Video: Shame on the Shamers: hoe je Fat Shaming, Skinny Shaming en Everything In Between kunt bestrijden
Video: Shame | ContraPoints 2023, Oktober
Anonim

Dus keek ik naar mijn schuldige plezier, 'Fashion Police', en de gast was een 'kort' 5-voet, 6-inch model dat blijkbaar vrij beroemd en succesvol is. Ze vertelde een verhaal over hoe ze tegen een muur werd geslagen bij een modeshow door een ander model dat eiste te weten waarom, op haar kleine hoogte, ze de show kon openen en sluiten. Met andere woorden, schaam je voor haar als die hoogte in de modelleerwereld. Vorige week zoemden sociale media over het dunne gap-model, met commentaar over haar lichaam. Toen kwam het commentaar op het commentaar. De eerste reactoren zeiden dat ze zich schaamden omdat ze zo mager waren, en de volgende golf van opmerkingen riep ze op voor magere shaming. Het is nog niet zo lang geleden dat dunne vrouwen vaak anorexia werden genoemd - op een kritische manier die totaal geen verband hield met de actuele medische en geestelijke gezondheidsdiagnostiek. Die trend lijkt te zijn afgenomen, maar in plaats daarvan is er sprake van magere shaming waarin vrouwen en meisjes worden beoordeeld en bekritiseerd voor van nature dunnere lichaamstypen. Dus, culturele normen (en een verscheidenheid aan andere factoren) beïnvloeden vrouwen om zich slecht te voelen over hun lichaam als ze ze zien dat ze niet dun genoeg zijn. En mensen maken vrouwen die van nature dun zijn, zich slecht voelen over hun lichaam met negatieve opmerkingen over hun kleinere omvang. Is er nog iemand die zich goed voelt over zichzelf? Schaamtelessen, zoals ons lichaam, komen in veel verschillende vormen voor. Waarom zou iemand iemand anders pijn doen door veroordelend en hard te zijn over hun uiterlijk, lengte, gewicht, botstructuur of iets anders over hun lichaam? Ik kan maar een paar redenen bedenken: (1) ze zijn van plan grappig te zijn en zich niet bewust te zijn van de impact van hun woorden, (2) ze hebben hun eigen zorgen over het lichaamsbeeld en in plaats van die rechtstreeks aan te pakken, richten ze zich hard opmerkingen naar anderen toe om te proberen zichzelf beter te laten voelen, of (3) ze gedragen zich gewoon slecht en doen gemeen. Geen van deze redenen vormt een excuus. Er zijn geen goede redenen voor schande van het lichaam en veel potentiële schade die hieruit kan voortvloeien. Hoe kunt u uw gevoel van eigenwaarde vasthouden als iemand schandelijke woorden naar u toe gooit? Hier zijn enkele belangrijke dingen om te doen:

  • Erken dat het gewoon schaamteloos is voor een van de (slechte) redenen die hierboven zijn genoemd, en het heeft helemaal geen verband met de realiteit van jou en je lichaam.
  • Negeer het. Ik weet dat het moeilijk is, maar probeer het heel erg. Er is geen reden om die andere persoon zelfs maar één seconde van je gedachten en gevoelens te laten beheersen. Blijf lopen en houd je hoofd omhoog.
  • Concentreer u op wat u leuk vindt aan uzelf en uw lichaam. Noem minstens drie dingen.

Ondertussen, als je mee wilt doen met de sociale media, met degenen die proberen schaamte van het lichaam te beëindigen in al zijn schandelijke vormen - en kijk of je andere vrouwen kunt helpen zich mooi en trots te voelen. QUIZ: Spreek je vet? Ontdek het nu.

Aanbevolen: