Inhoudsopgave:

Beroemdheden die schoonheid conventie betwisten
Beroemdheden die schoonheid conventie betwisten

Video: Beroemdheden die schoonheid conventie betwisten

Video: Beroemdheden die schoonheid conventie betwisten
Video: #BeautyFest 2022 | FULL SHOW | ft Hailey Bieber, Sssniperwolf, Jackie Aina, Jennifer Aniston & more 2023, November
Anonim
Met de altijd aanwezige druk van de mode- en schoonheidstrends van vandaag, kan het moeilijk en intimiderend zijn om je eigen stijlidentiteit te kerven. Hier, beroemdheden die hun eigen pad durfden te smeden, en die dit hebben gedaan met het soort succes en slimme technieken dat zelfs de hardste criticus tot zwijgen kan brengen.
Met de altijd aanwezige druk van de mode- en schoonheidstrends van vandaag, kan het moeilijk en intimiderend zijn om je eigen stijlidentiteit te kerven. Hier, beroemdheden die hun eigen pad durfden te smeden, en die dit hebben gedaan met het soort succes en slimme technieken dat zelfs de hardste criticus tot zwijgen kan brengen.

1 Michelle Obama

De inwoner van Chicago verbrak de opgeknoopte en speelbare vorm van eerdere eerste dames door haar nu schaamteloos te laten opvallen, handelsmerk-gestemde armen overal, van formele staatsdiners tot op heden met de president. "Stijlpictogrammen hebben geleerd te pronken en benadrukken altijd delen van hun lichaam waar ze van houden", zegt stijl- en schoonheidsexpert Mary Alice Stephenson. Studies hebben inderdaad aangetoond dat alleen al het uitproberen van mensen het zelfvertrouwen en het positieve imago van het lichaam vergroot - we zijn er zeker van dat de 'Let's Move!' - campagnevoerders het daarmee eens zijn.

QUIZ: Hoeveel verplaats je?

2Madonna

Toen het Materiële Meisje in de jaren '80 op de muziekscène barstte, had niemand kunnen vermoeden dat haar succes in de schijnwerpers meer dan 30 jaar zou duren. "Madonna laat leeftijd haar niet tegenhouden", zegt Stephenson van de nu 53-jarige ster. "Ze neemt mode kansen, en is altijd een regel-breker geweest. Ze laat vrouwen die ouder zijn dan 50, zien dat je het niet hoeft af te zwakken. 'Zonder zich terug te trekken met haar visnetten, stiletto's en voorliefde voor zwarte vloeibare voering, durven we te vermoeden dat we de laatste van de koningin niet hebben gezien. Pop's carrière.

QUIZ: Vind je beste oogmake-up

3Cher

Vaak geïmiteerd door drag queens en verafgood door de LGBT-gemeenschap namens wie ze hartstochtelijk pleit, Cher's explosieve gevoel voor stijl overstijgt designerlabels en sociale mores - en landde haar vaak op 'Worst Dressed'-lijsten. De legendarische ontwerpen die Bob Mackie voor de ster creëerde (zoals deze pauwenhoofdtooi voor de Oscars van 1986) werden vaak door critici gepand als "opzichtig", maar herdefinieerde grenzen en ontstak de vrijgevochten verbeelding van meisjes - en jongens - voor volgende generaties.

4Tilda Swinton

Afkomstig uit een koninklijke afstamming die zijn afstammelingen terug naar de middeleeuwen kan traceren, ontleent de mode-identiteit van Brit actrice Tinton Swinton aan hetzelfde gevoel van verfijnde avant-garde. De 51-jarige gooit sociale mores opzij met de omhelzing van androgyne kleding en blote gezichten op de rode loper, die verder wordt benadrukt met een geverfd platina wit gewas. Studies tonen aan dat kleurcontrast is wat ons in staat stelt onderscheid te maken tussen geslachten in milliseconden; maar voor iemand die leeft om te definiëren en niet te definiëren, draait het allemaal om het vervagen van die regels.

MEER: The Science of Why Makeup werkt

5Dolly Parton

Misschien is geen enkele andere entertainer zo bekend om de grootte van haar boezem als voor haar Southern-girl-humor in het stadje ('Ik ben niet beledigd door stomme blonde grappen omdat ik weet dat ik niet dom ben - en ik weet dat ik ben niet blond, heeft de ster beroemd gezegd). Toch staat Dolly Parton ook bekend om het werken met enkele van de grootste haarmerken in de branche. Dikke, volumineuze lokken zijn een teken dat je lichaam gezond, vruchtbaar en gevoed is met een voedingsrijk dieet - een klassieke evolutionaire psychische aanwijzing waarvan we zeker zijn dat die niet verloren gaat op Dolly. (En hoe lang duurt het om dat te doen 'doen?' Hoe weet ik dat ik er nooit ben? '- nog een klassieke regel uit de ster.)

MEER: Hoe volumineuze vergrendelingen te krijgen

6Björk

De unieke sound van de IJslandse zanger Björk heeft zoveel verschillende genres doorstaan als rock, folk, jazz en elektronica - en het gevoel voor stijl van de 46-jarige is al even eclectisch gebleken. Het was een zwanenjurk van de Macedonische ontwerper Marjan Pejoski die Björk droeg tijdens de Oscars van 2001 (en waarin ze zes eieren op de rode loper legde) die de carrière van de artiest in de kijker plaatste. "Vroeger waren het jongere meisjes die meer plezier hadden met mode, risico's namen, huid tonen", zegt Stephenson. "Maar nu kan een vrouw van alle leeftijden daarheen durven gaan."

7Sofia Coppola

Sofia Coppola is de royalty van Hollywood; vader Francis Ford Coppola is een regerend genie, terwijl neven Nicolas Cage en Jason Schwartzman regelmatig het zilveren scherm verlichten. Toch is casual eenvoud - die schijnbaar in strijd is met de liefde voor luxe en overdaad van de klatergoudstad - het kenmerk van de 40-jarige, die balletvlaktes en shifts over decolletes en stiletto's verkiest. "Naarmate vrouwen ouder worden, hebben ze de neiging make-up, sieraden en accessoires op te stapelen", zegt Stephenson. "Maar dingen verlichten en meer ingetogen worden, maakt dat je er jonger uitziet."

8Helena Bonham Carter

De glanzende onberispelijkheid van de rode loper van de typische leidende dame staat in schril contrast met wat de lichtjes verwarde, grillige en ironische stijl van Helena Bonham Carter is geworden. Met fascinatorhoeden, onderrokken, lagen tule en satijn die naar een ander tijdperk luisteren, is het geen verrassing dat de in Engeland geboren actrice Marie Antoinette citeert als een bron van inspiratie. Met weelde en overmaat een indicator van onderscheid van de hoogste klasse die de geschiedenis van de mensheid domineert, van de Egyptische farao's tot de onthoofde Franse koningin van overmaat, zou de sardonische ster kunnen communiceren dat zij een niveau boven gewone copycatentrends is?

MEER: The Histroy of Hair

9Cyndi Lauper

Meisjes willen gewoon plezier hebben - en Cyndi Lauper heeft laten zien dat ze het leuk vindt om haarkleuren kameleon te bespelen.Van de cartoon geel tot wortel oranje, roze, blauw en meer, de nu 58-jarige Queens, New York native heeft echt het volledige spectrum van de regenboog ervaren. Haarkleur en onconventionele mode waren speeltuinen voor de tienerzanger, tientallen jaren voordat ze groot was, hoewel Lauper's pauw-achtige gebruik van kleur om zowel het oog van het publiek te lokken en zich te uiten als een kunstenaar die helderder en meer bizar werd hoe meer succes en bekendheid kwam haar kant op.

10Dita Von Teese

Tegen de draad in van wat in de showgirl industrie-gebronsde huid, blond haar en onmogelijk dunne perfectie als de rigueur wordt beschouwd, bracht Dita Von Teese de retrovisie van de gewelfde jaren 1930 pin-up terug, de plaag terug in de striptease brengen, '' Zoals de burlesque ster bekend staat om te zeggen. Met een bleke witte huid die scherp gitzwart haar, rode lippen en nagels met elkaar confronteert, draait de stijl van Von Teese om contrast, wat volgens evolutionaire experts het meest krachtige maar onbewuste signaal is van vrouwelijke gezondheid en vruchtbaarheid. Is dat echt een verrassing, afkomstig van een vrouw wiens bedrijf de kunst van verleiding is?

QUIZ: Wat is uw lichaamsvorm?

Aanbevolen: