Beste trouwjurken voor je lichaamsvorm
Beste trouwjurken voor je lichaamsvorm

Video: Beste trouwjurken voor je lichaamsvorm

Video: Beste trouwjurken voor je lichaamsvorm
Video: What Wedding Dress Style & Shape Should You Wear For Your Body Type 2023, November
Anonim

Als je door dat gangpad loopt, zullen alle ogen op je gericht zijn (sorry, bruidegom). Dus u wilt een bruidsjurk uitzoeken die uw echtgenoot in beroering brengt en uw gasten 'ooh' en 'ahh' terwijl ze wegsnellen met hun wegwerppcamera's met een bruiloftthema. De sleutel tot het vinden van een prachtige bruidsjurk is om een jurk te kiezen die is gemaakt voor je lichaamsvorm, een die elke bocht flatteert en je beste vermogen speelt.

De meeste mensen vallen in een van de vijf lichaamsvormen: Cirkel (ook bekend als appel), zandloper, omgekeerde driehoek, liniaal en driehoek (ook bekend als peer).

QUIZ: Ontdek uw lichaamsvorm met onze Body Type Quiz

Als je een volle borst, smalle heupen, een dikke taille en slanke dijen en benen hebt, heb je een cirkelvorm (of appelvorm). Je ziet er het best uit in jurken met een opvallende body met een open halslijn, zoals een brede v-hals of lieverd. Dit trekt de ogen op en accentueert de nek en het sleutelbeen. Of als het een minder formele bruiloft is, trek dan een korte trouwjurk aan die pronkt met je benijdenswaardige slanke benen. Voor het perfecte voorbeeld van een zandlopervrouw, hoef je niet verder te zoeken dan de sexy sirene Christina Hendricks van 'Mad Men' bekendheid.

Zandloper figuren hebben wulpse borsten en heupen en een opmerkelijk smalle taille. Bochtige meisjes kunnen hun heupen minimaliseren met een vollere rok in een A-lijn of baljurk, die geleidelijk uitwaaiert, terwijl ze hun minuscule midden met een getailleerde taille spelen.

Bruiden met brede schouders en slanke taille, heupen en benen - denk aan Catherine Zeta-Jones - zijn lichaamstypes met omgekeerde driehoek. Het kiezen van een trouwjurk met een mooie volumineuze rok zal je lichaamsframe weer in balans brengen.

MEER: Body Shape Guide

Als je een slanke of atletische bouw hebt met minimale rondingen, net als de fantastische Catherine Middleton, ben je een liniaal. Je kunt een passend silhouet aantrekken, zoals een jurk in zeemeermin-stijl. Om de illusie van een nauwsluitende taille te creëren, kies je een bruidsjurk met ruches in het lijfje of probeer je een sjerp te knopen in een kleur rond je buik.

Jennifer Lopez en Kelly Clarkson zijn niet alleen geweldige zangers, maar het zijn ook klassieke voorbeelden van een lichaamsvorm van een driehoek (of peer). Als je een driehoek bent, heb je bochtige heupen en dijen, samen met een slanke taille, borst en schouders. Trouwjurken met A-lijn of baljurk silhouetten scheren over de contouren van je onderlichaam, terwijl jurken met versieringen in de taille het oog naar het kleinste deel van je lichaam trekken.

MEER: Dressing voor je lichaamsvorm

Aanbevolen: