Foto's van echte vrouwen kunnen schadelijker zijn dan nuttig
Foto's van echte vrouwen kunnen schadelijker zijn dan nuttig

Video: Foto's van echte vrouwen kunnen schadelijker zijn dan nuttig

Video: Foto's van echte vrouwen kunnen schadelijker zijn dan nuttig
Video: Piepkleine Milo wordt al na 26 weken geboren! | Echte Mensen: Nieuw Leven 2023, November
Anonim

Ben je het beu om modellen met grootte nul te zien op billboards, tijdschriften en filmschermen? Een nieuwe website, 'My Body Gallery', wil je laten zien hoe echte vrouwen eruit zien. Op de site uploaden vrouwen foto's van hun lichaam om 'een verzameling foto's die ertoe bijdragen dat meer vrouwen zichzelf duidelijker zien. Ze vragen om een foto van je volledige lichaam in elke houding, en ze laten je je gezicht afdekken met een zwarte doos of je hoofd bijsnijden uit de afbeelding zodat je dat niet doet herkend worden.

Vrouwen die de site bezoeken, kunnen de foto's zoeken op lengte, gewicht, broekmaat, shirtmaat en lichaamsvorm. (Een zoekopdracht naar de dimensies van het standaardmodel levert geen resultaten op, maar terwijl een zoekopdracht naar 'grootte 0' vooral gezonde vrouwen oplevert, bevat deze ook enkele verontrustende momentopnamen van ernstige anorexia.)

QUIZ: Wat is je mooiste lichaam?

Het doel, volgens de website? "Vrouwen helpen om objectief te zien hoe we eruitzien en tot enige acceptatie komen dat we allemaal mooi zijn."

Terwijl we een glas zouden opwerpen voor dat doel, suggereert de wetenschap dat een site voor het delen van foto's misschien niet de beste manier is om je in je vel te voelen. "Ik ben dol op de motivatie achter websites als deze, maar ik maak me zorgen over hun impact, "Zegt Renee Engeln-Maddox, hoogleraar psychologie en body-image-expert aan de Northwestern University.

Overweeg wat u echt aan het doen bent wanneer u de site gebruikt: u besteedt meer tijd aan het nadenken over de grootte en vorm van uw lichaamssortering dan uw eigen lichaam in vergelijking met anderen (de natuurlijke reactie van uw hersenen). En dat is waar hun missie averechts werkt. "Veel aandacht schenken aan hoe uw lichaam zich verhoudt tot anderen wordt geassocieerd met minder lichaamstevredenheid, niet meer", zegt Engeln-Maddox. Vrouwen zijn geen onbekenden om elk laatste centimeter van ons lichaam te onderzoeken. Om nog maar te zwijgen van die kritiek anders vrouwenlichamen geven honkbal een punt voor zijn geld als Amerika's nationale verleden tijd (zie: elk tabloid magazine). Al die focus op lichamen kan onze schoonheidsmojo blokkeren.

QUIZ: Do You Fat Talk? Ontdek het voor een beter lichaamsbeeld.

"Wanneer het ideaal van culturele schoonheid zo onbereikbaar en zo altijd aanwezig is, zou het niet echt helpen van een vrouw om haar lichaam objectiever te voelen helemaal mooi te zijn", zegt Engeln-Maddox. In plaats daarvan moedigt ze vrouwen aan zich minder op uiterlijke schoonheid en meer te concentreren op wat er in zit.

"Je hebt veel meer controle over het type persoon dat je bent, hoe je je gedraagt en hoe je anderen behandelt dan je ooit zult doen over de vorm van je lichaam," zegt ze. Om je (geweldig) te voelen, focus je op een hobby waar je van houdt, werk dat je inspireert of vriendschappen die je uitdagen en verrijken. Het is maar een kleine hersenkraker, maar je zult je binnen een mum van tijd mooier voelen.

MEER: Verdwaal in je hobby's en vind geluk

Engeln-Maddox biedt dit advies voor het echt accepteren van je schoonheid: "Stap weg van de lichaamsfoto's! Ernstig."

Aanbevolen: