Deze storende 'Botched Filler'-video ging viral, maar experts zeggen dat er iets mis is met het verhaal
Deze storende 'Botched Filler'-video ging viral, maar experts zeggen dat er iets mis is met het verhaal

Video: Deze storende 'Botched Filler'-video ging viral, maar experts zeggen dat er iets mis is met het verhaal

Video: Deze storende 'Botched Filler'-video ging viral, maar experts zeggen dat er iets mis is met het verhaal
Video: Тест 6: KYK H2 Pocket / My Shintousui Bottle Q / Augienb | тестирование H2 с помощью тестовых капель 2023, September
Anonim

Een verhaal en bijbehorende video gepubliceerd door Dagelijkse mail onlangs ging virale over een 41-jarige vrouw, Nong Guang uit Thailand, die een infectie ervaren twee jaar na het ontvangen van injecties in haar voorhoofd om haar rimpels te behandelen.

Guang was gealarmeerd toen haar gezicht zacht en "squidgy" aanvoelde, waardoor ze geloofde dat er iets mis was gegaan. Eerder deze maand (twee jaar na haar behandeling), checkte ze in een kliniek in Bangkok (niet in de kliniek waar Guang de vulstoffen oorspronkelijk ontving) en klaagde ze over pijn in haar voorhoofd op de plaats van de injecties. Het gebied was geïnfecteerd en de enige manier om de opbouw op te heffen was om een kleine snee te maken en het langzaam uit te persen.

Na 10 minuten extraheren van de brok smurrie die in haar gezicht leefde, hechtten chirurgen Guang op en sindsdien wordt gezegd dat het goed gaat met haar. Zoals Guang vertelde Dagelijkse mail: "Ik had de plamuur twee jaar geleden, maar in de afgelopen drie of vier dagen begon het veel pijn te doen, dus ik ging naar de dokter. Mijn hele voorhoofd was zacht en inktvis toen het werd aangeraakt. De dokter zei dat er een probleem mee was, het deed veel pijn en ik kon het onder mijn huid verplaatsen, het liet een gat achter toen het werd aangeraakt, maar ik ben blij dat het nu is opgelost."

Hoewel dat het gerapporteerde verhaal is, toen we contact opnamen met een aantal dermatologen om te vragen welk type vulmiddel tot dit soort complicaties kon leiden, kwamen ze terug met een verrassend antwoord.

Delray Beach, FL, dermatoloog Dr. Janet Allenby, zegt: "Hoewel ik niet bekend ben met de feiten van de zaak, lijkt het erop dat de substantie die wordt geëxtrudeerd, na het bekijken van de video eerder vet is dan pus - het doet ook niet De gissing zonder echte informatie is dat de patiënt vet op haar voorhoofd heeft overgebracht en dat het teveel of groeide, wat kan gebeuren. Daarom zijn vettransfers onvoorspelbaarder dan hyaluronzuurvullers. mogelijk had ze een soort aangeboren vetophoping als een goedaardige lipoom."

New Yorkse dermatoloog, Estee Williams, MD, heeft de video ook bekeken en kwam tot een vergelijkbare conclusie onafhankelijk van elkaar. "Het is buitengewoon zeldzaam voor vulstoffen om een infectie te veroorzaken, maar vulstoffen zijn een vreemde substantie en de procedure brengt een breuk in de huid met zich mee, dus infectie is een mogelijkheid. Ik geloof niet dat dit verhaal een infectie beschrijft, echter. de beelden en de geschiedenis van de patiënt wijzen meer op een lipoom, wat een goedaardige vetgroei is.Pus is typisch lichtgeel of groen en vloeibaar.Het is niet goed gevormd of 'squidgy'. Je kunt op de foto zien dat de verwijderde lob van vet heel intact is en helemaal niet vloeibaar als pus."

Hoe dan ook, het horen van verhalen als deze - of het nu gaat om een botched filler of iets anders - breng ons altijd terug naar één heel belangrijke boodschap: doe je onderzoek bij het selecteren van een arts om je cosmetische injecties uit te voeren en wat voor andere procedure dan ook. Zoek naar iemand die is gecertificeerd voor dermatologie of plastische chirurgie en heeft solide beoordelingen en een goede reputatie. Dit zal helpen om elk potentieel risico bij het ondergaan van dit soort behandelingen te elimineren. Het doel is immers om er goed uit te zien en je goed te voelen, en niet in een ziekenhuis te belanden met complicaties.

Aanbevolen: