borsten
borsten

Video: borsten

Video: borsten
Video: Hoe zwaar wegen je borsten - deel 2 - Toren C 2023, November
Anonim

Te klein, te groot, te slap, asymmetrisch … wie heeft geen van deze problemen? Eerlijk gezegd is asymmetrie de regel, niet de uitzondering. Je borsten zijn geen passende set, net als een van je handen en een van je voeten is groter dan de andere. En kijk goed, een van je oren steekt meer uit dan de ander en de ene hoek van je mond is hoger dan de andere. Plastische chirurgen nooit zie patiënten die tevreden zijn over hun uiterlijk. Dat is waarom mensen ons komen bezoeken. En dus hebben ze procedures bedacht die zijn ontworpen om je … en je borsten … groter … of kleiner … of meer parmantig … of meer symmetrisch te maken. Die procedures zijn zo veilig en voorspelbaar geworden dat honderdduizenden vrouwen ze elk jaar hebben.

QUIZ: Hoe is je zelfwaardering deze dagen?

De procedure die de meeste media-aandacht krijgt, is borstvergroting. Ook wel borstvergrotingen genoemd - of zelfs 'boob-banen' (hoewel ik die term haat) - er waren vorig jaar meer dan 300.000 in de Verenigde Staten volgens de American Society of Plastic Surgeons. Dat is een toename van 50 procent in het afgelopen decennium. Een deel van die toename is omdat siliconengelimplantaten weer op de markt zijn. Gedurende meer dan een decennium waren de enige beschikbare implantaten gevuld met zout water (zoutoplossing). Terwijl deze implantaten de borsten vullen, voelen ze als … nou … waterballonnen. En degenen gemaakt van gel voelen als … borsten. Mijn doel als plastisch chirurg is om mijn patiënten er normaal en natuurlijk uit te laten zien. Als het om borsten gaat, denk ik dat ze dat gewoon moeten zijn gemiddelde grootte.

MEER: Alles wat u nodig heeft om uw zelfvertrouwen te verbeteren

Een van mijn favoriete cartoons toont een vrouw die haar plastisch chirurg vertelt haar borsten groot genoeg te maken zodat ze mannen kan vertellen om te stoppen met naar hen te kijken. En dat onderstreept het probleem. Zoveel vrouwen hebben het gevoel dat als ze een operatie ondergaan, ze de waarde van hun geld zullen krijgen en hun borsten zo groot mogelijk willen maken. Maar de waarheid is dat alle borstimplantaten mechanische voorwerpen zijn die progressief meer problemen hebben naarmate ze groter worden. Borsten strekken zich meer uit met grotere implantaten en zien er met de tijd slechter en slechter uit. Het is de taak van de plastisch chirurg om de risico's en voordelen van implantaten voor patiënten uit te leggen. Ik weet niet zeker wanneer een verzoek om reusachtige implantaten een misstand is als het wordt toegestaan, maar ik weet wel dat ik de operatie niet zal uitvoeren als ik me voel een vrouw wordt buitensporig groot. Noem me ouderwets, maar ik zal ook geen duim afsnijden als iemand een meer symmetrische hand wil. Ik moet me goed voelen over de operatie die ik aan het doen ben. De beste borstvergrotingen zijn die die niet detecteerbaar zijn - in of uit kleding. Te grote implantaten bolling hoog, in de buurt van het sleutelbeen. Hoewel dit er onnatuurlijk uitziet, heb ik eigenlijk verzoeken ontvangen van vrouwen die willen die blik. De meeste mensen krijgen niet de kans om veel naakte vrouwen te zien, behalve in pornografische tijdschriften, en de meeste vrouwen in die tijdschriften hebben borstimplantaten gehad. Dus na decennia van overdreven borstvergrotingen zijn mensen gaan denken dat de overdreven look eigenlijk normaal is … en ze willen dat kijken. Ik moet vrouwen vertellen dat ik bewust niet kan creëren wat ik als een complicatie beschouw

. GALERIJ: 15 slechtste schoonheidstrends in de loop van de tijd

Implantaten zijn er in verschillende vormen en maten en zijn gemaakt van siliconengel of gevuld met zoutoplossing. Ze kunnen glad of getextureerd zijn, rond of ovaal, ze kunnen over of onder de borstspier worden geplaatst en kunnen worden geplaatst door incisies onder de borst, rond de tepelhof, in de oksel en voor gymnastische chirurgen door de navel (I niet aanbevelen dat incisie). Er zijn veel risico's met borstimplantaten, maar de meeste zijn gering. Mijn grootste zorg is dat ze borstweefsel blokkeren waardoor het maken van mammogrammen minder handig is. Om veilig te blijven met implantaten, moet u naast mammograms ook MRI's van de borsten hebben. Deze zien dwars door de implantaten heen maar kosten veel geld en worden niet gedekt door een verzekering. Omdat borstkanker zo vaak voorkomt, als je geen MRI's kunt veroorloven, plaats dan geen implantaten in je borsten. Het grootste hoofdstuk in mijn boek, Straight Talk over cosmetische chirurgie, gaat over borstvergrotingen. Bekijk het voordat je je borsten verandert.

Aanbevolen: