Horizontale strepen laten je er na alles nog niet dik uitzien (plus hoe je ze moet dragen)
Horizontale strepen laten je er na alles nog niet dik uitzien (plus hoe je ze moet dragen)

Video: Horizontale strepen laten je er na alles nog niet dik uitzien (plus hoe je ze moet dragen)

Video: Horizontale strepen laten je er na alles nog niet dik uitzien (plus hoe je ze moet dragen)
Video: Dit gebeurt er als je een week geen ondergoed draagt 2023, November
Anonim

Ooit gehoord dat horizontale strepen een paar centimeters aan je taille zullen toevoegen? Deze algemene mode-stelregel is misschien geen wijs advies. Een nieuwe studie door YouBeauty Attraction Expert Viren Swami, Ph.D., vindt dat horizontale strepen toch niet zo slecht zijn In de studie deed een vrouw in gezelschap van de onderzoekers alsof ze een deelnemer was terwijl ze een jurk droeg met horizontale strepen, verticale strepen of geen strepen (haar jurk was elke keer wit en de strepen waren marineblauw). Later beoordeelden de echte deelnemers haar lichaamsgrootte.

QUIZ: Wat is je lichaamsvorm?

Blijkbaar hadden ze haar een beetje zwaarder beoordeeld als ze horizontale strepen droeg, maar het verschil was nauwelijks merkbaar. "Mensen moeten zich waarschijnlijk niet al te veel zorgen maken over het dragen van verticale of horizontale strepen", zegt Swami. "Ze maken niet veel verschil met de hoogte en het gewicht." Onze modetexpert is het hiermee eens. "Regels zijn bedoeld om te worden overtreden, met name moderegels", zegt Sam Saboura, YouBeauty Style-expert. "Het draait allemaal om het bezitten van je look. Niemand zal ruzie maken met iemand die er goed uitziet en zich goed voelt in wat ze draagt. "Hij suggereert zes manieren om dit voorjaar je strepen te dragen:

Pas uw lichaamsgrootte aan. "Houd de maat van de streep in lijn met de grootte van je lichaam", zegt Saboura. Als je lang of volledig gevormd bent, kun je grotere, bredere strepen dragen. Kleine vrouwen moeten zich houden aan kleine strepen die dichter bij elkaar staan en vrouwen met een gemiddelde bouw moeten dragen - je raadt het al - middellange strepen. "Dat zal voor veel balans zorgen", legt hij uit. Volslanke vrouwen schrikken vaak terug voor strepen, maar dat is niet nodig. "Zoek naar een chevron (v-vormige) streep om de aandacht te vestigen op de middenlijn van je lichaam."

Laag je look. "Gebruik strepen als een element van je outfit in plaats van de hele look," suggereert Saboura. Probeer een gestreept t-shirt onder een effen blazer of vest, dat 'helpt de impact van de strepen te doorbreken'. MEER: Kleed je voor je borst

Houd het mager. "Welk deel van je lichaam ook het dunste is, waar je de strepen wilt leggen," legt Saboura uit. Bijvoorbeeld, driehoeken moeten hun strepen naar boven richten, terwijl omgekeerde driehoeken een gestreepte short of broek kunnen proberen. Hoogte is ook belangrijk: "Tenger vrouwen willen kleine, monochromatische strepen dragen op de bovenhelft van het lichaam," zegt hij, "maar lange vrouwen kunnen ontsnappen aan moord als het op strepen aankomt." (Met moord bedoelen we een maxi jurk.)

Aankleden. "Ik ben dol op een gestreepte jurk voor de zomer", zegt Saboura. Probeer een mini-jurk of trui en "gooi je favoriete jas erover of voeg een pop van echt felle kleuren." Een gedurfde schoen, clutch, ketting of gekleurde blazer kan enige aandacht trekken en voorkomen dat de strepen je look overbelasten.

Accessorize met strepen. "Speel met waar je de streep gebruikt", suggereert Saboura. Een gestreepte schoen of handtas kan een outfit extra pit geven, of u kunt een heel eenvoudige outfit nemen en er een gestreepte jas overheen gooien. "Als je echt bang bent voor de trend", zegt hij, "probeer dan in plaats daarvan een gestreepte sjaal."

Speel met kleur. "Monochrome strepen houden de look magerder en minder opvallend", legt hij uit. Probeer zwart op grijs voor een meer urban, minder zomer-in-Nantucket look. "Ik hou ook van het dragen van een streep met een felgekleurde denim," zegt hij. Probeer een gestreepte tank of top te combineren met een gekleurde skinny jean of short-short. (We houden van rode spijkerbroeken, pas maar op voor de Amerikaanse vlaglook.) Voeg vervolgens een dosis vertrouwen toe en je bent op weg naar de (nautische) races.

MEER: Trouwjurken die je lichaamsvorm flatteren

Aanbevolen: