Fit worden in minder tijd
Fit worden in minder tijd

Video: Fit worden in minder tijd

Video: Fit worden in minder tijd
Video: Kan JIJ het 'PERFECTE LIJF' krijgen? | De waarheid over trainen voor het perfecte lichaam 2023, November
Anonim
Shutterstock

Je kunt eindelijk het excuus "geen tijd voor lichaamsbeweging" opgeven. Uit een groeiend aantal bewijzen blijkt dat het minder tijd kost dan je denkt om in vorm te komen.

Neem de recente studie van de University of the West of Scotland, waar onderzoekers een groep tieners vroegen om driemaal per week op een loopband te stappen in een gestaag tempo gedurende 20 minuten en een andere groep om een reeks korte, volledige sprints te doen. Na zeven weken toonden beide groepen significante cardiovasculaire verbeteringen, waaronder een betere aerobe conditie (een maat voor de cardiovasculaire gezondheid) en een lagere BMI, maar de sprintgroep investeerde slechts 15 procent van de tijd om bijna dezelfde voordelen te krijgen (63 minuten versus 420 minuten).

MEER: Trap je workout een beetje op

Hoewel de sprinters niet zoveel totale calorieën hadden verbrand, verbrandden ze bijna 40 procent meer calorieën per minuut vergeleken met de lange afstandslopers. En dat is maar één manier waarop een snelle en felle training een meer tijd-efficiënte manier kan zijn om calorieën te verbranden. "Het heeft ook het voordeel dat je je metabolische snelheid na een training langere tijd verlengt in vergelijking met oefening met een matige intensiteit, wat betekent dat je nog enkele uren calorieën blijft verbranden na een training," merkt Michele S op Olson, Ph.D., een inspanningsfysioloog en professor bewegingswetenschap aan de Auburn University in Montgomery, AL.

Als je een kortere, snellere training wilt proberen, adviseert Olson ijverig te zijn over opwarmen en afkoelen. Breng ook je zweetzittages op hoge intensiteit in evenwicht om je lichaam enkele dagen rust en herstel te geven. Om een trainingsprogramma met een hoog octaangetal te vinden dat bij u past, klikt u op onze galerij met zeven populaire, kickass-trainingen.

Aanbevolen: