5 dingen die je niet wist over hoge hakken
5 dingen die je niet wist over hoge hakken

Video: 5 dingen die je niet wist over hoge hakken

Video: 5 dingen die je niet wist over hoge hakken
Video: Een Meisje Wist Niet dat een Camera Haar Filmde, dus Deed Ze Dit 2023, November
Anonim

Er zijn honderdduizenden zenuwen in je voet en 28 botten (dat is 13,5 procent van alle botten in je lichaam). Ze houden je van 's morgens vroeg tot' s avonds laat wakker en nemen dagelijks de repetitieve stress van 10.000 stappen. En hoe betalen we ze terug? Door ze in ongemakkelijke schoenen te duwen die de stress verergeren waar ze al onder lijden. Meer dan 90 procent van de vrouwen die een hoge hak dragen, lijdt aan pijn, pijn en vermoeidheid *. Geen grapje.

MEER: Een wetenschappelijke blik op de gevaren van hoge hakken

"Hoge hakken bevorderen niet de juiste voethouding", zegt Phillip Vasyli, podotherapeut en oprichter van Vionic, een merk van biomechanisch correcte trappen met ingebouwde orthesen. Wanneer je hakken draagt, wordt je boog hoger, en toch is het profiel van de schoen zelf een vlakke helling die niet de kromming van je voet volgt. Daarom ontwerpt Vasyli de allereerste foot-friendly lijn van mode-hakken, vanwege hitwinkels in 2014. Hij heeft ons op een aantal verrassende feiten gewezen die elke stiletto-liefhebbende vrouw zou moeten weten:

Kleine hakken zijn goed voor je.

De meeste mensen geven te veel pronatie, wat betekent dat hun bogen en enkels bij elke stap naar binnen instorten. Omhoog gaan op je tenen - zoals wanneer je in een paar hielen glijdt - draait je enkels iets naar buiten en compenseert de ineenstorting. Een stabiele hak van 1 tot 2 inch is hier ideaal voor. Een lage hak neemt ook de spanning weg van strakke kuitspieren, verlicht pijn en vermindert je kansen op het ontwikkelen van plantaire faciitis.

U hebt niet meer schokabsorptie nodig.

Pronatie is de natuurlijke manier van je voet om de schok van het slaan op de grond te absorberen. De voet ontgrendelt zichzelf, verzacht om de klap op te vangen, rolt dan naar buiten en wordt weer stijf om je gewicht te ondersteunen terwijl je je andere voet optilt en naar voren schiet. Mensen die overbluffend blijven, blijven in de onstabiele, ontgrendelde positie, zelfs als al hun gewicht op één voet ligt. Voor hen draagt schokabsorberende demping alleen maar bij aan de instabiliteit.

Elke centimeter hielhoogte kan nog eens 25 procent van je lichaamsgewicht op je voorvoet leggen.

Dat betekent dat als je op 4-inch hakken schommelt, je de hele dag effectief op je tippy-ten loopt. Zelfs een kleine enkelriem vermindert de druk op uw zwijntjes dramatisch.

MEER: Draag hakken om minder geld uit te geven

Dat brandende gevoel onder de bal van je voet is werkelijke warmte.

Wanneer je voeten naar voren glijden op hoge hakken, klauw je je tenen natuurlijk om te proberen op hun plaats te blijven. Dit duwt het hoofd van je tweede middenvoetsbeentje (de basis van je tweede teen) in de zool van je schoen. De druk en wrijving zorgen voor een letterlijke temperatuurstijging, blijkt uit studies. En een harteloze komt volgende.

Hardlopen op hielen kan leiden tot artritis van de knie.

Attentie hustlers, movers en / of shakers: een studie van oktober 2013 in het International Journal of Biomedical Engineering and Technology heeft vastgesteld dat joggen, bijvoorbeeld rennen om een trein te pakken, op 2 inch hoge hakken de zijwaartse beweging van de knieën verhoogt (naar en weg) van elkaar), wat kan bijdragen aan artritis. Kan je geen afstand doen van je hoge hakken? Kijk dan eens naar onze galerij met hakken die je voeten niet zal doden - of je outfit.

Aanbevolen: