Krassen echt maakt dat jeuk nog erger
Krassen echt maakt dat jeuk nog erger

Video: Krassen echt maakt dat jeuk nog erger

Video: Krassen echt maakt dat jeuk nog erger
Video: Lebbis - Branding 2023, September
Anonim

Je verbeeldt je niet: echt jeuk krabben doet verergeren, volgens een studie van oktober 2014 in het tijdschrift neuron.

Onderzoekers van de Universitaire School voor Geneeskunde van Washington in St. Louis hebben vastgesteld dat krabben een jeuk kan verlichten door kleine pijn te veroorzaken. En dat is waar de zaak uit de knoop raakt: "Het probleem is dat wanneer het brein die pijnsignalen krijgt, het reageert door de neurotransmitter serotonine te produceren om die pijn onder controle te houden," verklaarde senior onderzoeker Zhou-Feng Chen, Ph.D., directeur van Washington Universitair Centrum voor de Studie van Jeuk (hoe goed is die titel?) In een persbericht. "Maar toen serotonine zich vanuit de hersenen in het ruggenmerg verspreidde, merkten we dat de chemische stof 'op de sporen' kan springen, en van pijngevoelige neuronen overgaat in zenuwcellen die de jeukintensiteit beïnvloeden. '

Met andere woorden, krabben van de jeuk zorgt voor een moment van zoete opluchting, maar de pijn die krabt veroorzaakt en de daaropvolgende afgifte van serotonine versterkt eigenlijk de jeukende sensatie. Hoewel het onderzoek op muizen werd gedaan, wordt aangenomen dat dezelfde jeuk-krascyclus optreedt bij mensen.

Het blokkeren van serotonine is geen optie, omdat het helpt het lichaam de pijn op natuurlijke wijze te beheersen. Serotonine speelt ook een rol in verschillende delen van het lichaam, waaronder de regulatie van eetlust, slaap en stemming. In plaats daarvan merkte Chen op dat het misschien mogelijk is om de communicatie tussen serotonine en zenuwcellen in het ruggenmerg te belemmeren die specifiek de jeukende sensatie overbrengen.

Terwijl wetenschappers onderzoeken hoe deze frustrerende jeuk-pijn cyclus beter onder controle te houden, probeer dan deze vier tips om een jeukende huidsituatie te helpen kalmeren. Oh, en luister naar het advies van je moeder - kras niet van die jeuk.

Aanbevolen: