Kim Kardashian heeft gelijk als ze haar dochter (hypothetisch) naakt wil poseren
Kim Kardashian heeft gelijk als ze haar dochter (hypothetisch) naakt wil poseren

Video: Kim Kardashian heeft gelijk als ze haar dochter (hypothetisch) naakt wil poseren

Video: Kim Kardashian heeft gelijk als ze haar dochter (hypothetisch) naakt wil poseren
Video: Kim Kardashian Poses Completely Naked 2015 2023, November
Anonim

Terwijl ze haar promootte Paper Magazine cover die internet brak, vertelde Kim Kardashian aan een Australisch radiostation dat ze haar een jaar oude dochter North West zou steunen als ze besluit naakt te poseren als ze eenmaal volwassen is. "Ik zou alles steunen wat ze wil doen," zei Kardashian. Zoals te voorspellen, kreeg het genoeg van de pers. Ik was blij te zien dat de meeste verkooppunten zich niet haastten om die opmerking te schamen, maar toch was er een subtekst in de gedeelten van de verslaggeving, om nog maar te zwijgen van de oorspronkelijke vraag: Moet een goede moeder haar dochter niet bedekken?Ervan uitgaande dat de vader van Kardashian - en North, Kanye West - zich zou verzetten tegen het feit dat hun dochter in de toekomst hypothetisch naakt poseert, is niet alleen logisch, maar draagt ze ook bij tot het politieagentschap van vrouwen door schaamte. Ten eerste poseerde Kardashian zelf gewoon volledig naakt voor Papier (om nog maar te zwijgen van sex tape), dus zou ze hypocriet zijn om haar kind te vertellen niet in haar voetsporen te treden. Ten tweede gaat het ervan uit dat ouders van volwassenen inspraak moeten krijgen in hoe ze hun leven leiden. Ik begrijp dat veel ouders zich misschien niet op hun gemak voelen als ze de seksualiteit van hun kinderen bespreken, vooral als ze jonger zijn dan 18, maar het is verkeerd om te veronderstellen dat ze de lichamen van hun kinderen kunnen beheersen als ze de legale leeftijd hebben bereikt. Ten derde en het belangrijkste is het onderliggende idee eronder die vraag is dat naakt poseren verkeerd of schandalig is, dat naakte foto's iets zijn van een ouder moeten heb een probleem met. De vraag gaat verder uit dat de enige reden waarom een vrouw naakt zou zijn voor een camera, is om aandacht te hebben, om anderen te behagen of om geld te verdienen - die allemaal als niet de "juiste redenen" worden beschouwd. Hoewel deze motivaties zeker waar zijn voor sommige vrouwen, en er is niets mis met hen, die manier van denken mist de realiteit dat veel vrouwen melden dat ze zich positief hebben veranderd door de ervaring van het strippen tot hun verjaardagskleuren. Neem bijvoorbeeld in MEER magazine, waarin schrijver Susanna Sonnenberg schreef over hoe ze op 45-jarige leeftijd poseerde voor een fotograafvriendin. Ze vond haar lichaam van tevoren mooi, ook al was het niet 'magazine-beautiful', maar nadat ze naakt was, kon ze het door de ogen van haar fotograaf bekijken:

"Christina zag het allemaal en vond het glorieus, glamoureus, sensationeel: 'Je hebt klassieke borsten! Geweldige huid! "Ik opgewarmd. Ons wederzijds bewustzijn van mijn lichaam werd verhoogd, geladen door een ongebreidelde erotische stroom. '

Nudiemagazines (en ook reguliere tijdschriften) krijgen een slechte reputatie vanwege het idealiseren van een bepaalde dunne, grootborstige, meestal witte vorm van het vrouwelijk lichaam. Maar in het geval van Sonnenberg, een oud probleem van Playboy was inspiratie om sommige van haar poses na te bootsen - niet om er precies uit te zien als het model, maar om haar lichaam ideeën voor beweging te geven. "Ik voelde me erg wakker. Ik gaf niet om controle en definities en wat dit zou kunnen betekenen. We kunnen het alles laten betekenen, "schrijft ze. schreef. Er kan creativiteit aan beide kanten van de camera zijn, wat anders is dan het kijken naar je naakte lichaam in een spiegel. Het naakt poseren heeft de potentie om een intiem en interactief proces te zijn. Vooral voor degenen onder ons wiens lichamen routinematig worden bekritiseerd en bespot omdat ze 'dik' of 'dik' zijn, kan naaktheid een vorm van activisme en terugvordering zijn. Neem het Adipositivity-project van fotograaf Substantia Jones, met dikke vrouwen die je maar zelden ziet in reguliere media of, zoals de website zegt: "Deels vet, deels feminisme, deels fuck je". "Dit is het model dat Alison Michelle op xoJane schreef over poseren voor het project:

"… ik merkte dat ik mezelf enigszins kon begrijpen waarvan ik me niet bewust was dat het mogelijk was. Het lijkt vanzelfsprekend, maar zodra elk deel van je is blootgesteld, rechtuit en zonder een reserve vriend om als een schild te fungeren, begin je steeds bewuster te worden van de manier waarop je jezelf elke dag verschuilt."

Voor UK Voogd schrijver Joan Smith, naakt poseren, ging niet over vampieren voor anderen, maar bewees iets voor zichzelf toen ze een privé fotosessie boekte. Ze noemde het 'een van de ultieme feministische acts', omdat ze haar lichaam van maat 12 op een nieuwe manier te zien kreeg, een alternatief dat de beelden waarmee ze elders gebombardeerd werd, zag. "Het ging erom comfortabel te zijn in mijn vel als een oudere vrouw die zichzelf blijft zien als een seksueel wezen, ongeacht culturele boodschappen die het tegenovergestelde zijn," schreef ze. Soms willen we wel en hebben we de bevestiging nodig dat onze lichamen in hun meest barest zijn vorm, zijn OK. Zoek niet verder dan Reddit's (NSFW) Normal Nudes subreddit, waar mensen naakte foto's plaatsen om allerlei redenen: om feedback te krijgen, motivatie voor gewichtsverlies, omdat ze nudisten zijn, enz. De beschrijving van de groep luidt: "Dit is voor het veranderen van hoe mensen bekijken zichzelf, niet 'pronken' met ons lichaam. Het verspreidt de ideologie dat we allemaal mooi zijn op onze eigen manier, en je hoeft geen supermodel te zijn om je aantrekkelijk te voelen! "Wie zou daarover kunnen discussiëren? Vrouwen zijn geconditioneerd om te geloven dat ons lichaam bestaat" voor "andere mensen, dat elke handeling van verfraaien, poseren, gladstrijken of onthullen van huid verondersteld wordt van buitenaf te beginnen in plaats van van binnenuit.Van daaruit is het gemakkelijk om in de val te trappen dat denken dat naakt poseren iets is dat we onze dochters (of moeders of grootmoeders) niet zouden moeten laten doen. Voor de duidelijkheid, ik beweer niet dat elke keer dat een vrouw haar kleren uittrekt, ze bevordert het feminisme of heeft een geweldige tijd of leert iets diepgaands. Het probleem is zeker niet zo kaal en droog. Ik heb het gedaan, en de waarheid is naakt poseren en gemengde gevoelens opwekken: ik wilde genieten van de zeldzaamheid van het pronken met mijn lichaam, maar was eigenlijk zo zelfbewust dat ik mijn onzekerheid opzij moest duwen om er sexy uit te zien. Ik beschouw dat echter als een goede les, een die veel verder gaat dan een naaktfotoshoot. Ik betoog dat we niet moeten aannemen dat er iets inherent verkeerd is met iedereen die naakt poseert - of ze beroemd is of niet, iemands dochter of iemands moeder of iets elese volledig. We kunnen natuurlijk onderzoeken, kritiseren en onderzoeken wat deze naaktbeelden betekenen. Maar we hebben alle vrouwen een beetje meer respect voor hun besluitvormingsvermogen verschuldigd dan te denken dat we weten wat de ervaring voor hen betekent.

Aanbevolen: